Expoziție de obiecte ale sportivilor olimpici români la Iulius Mall

2

Costume de competiție, medalii, cununi cu lauri și echipamente de antrenament ale reprezentanților României la Jocurile Olimpice vor fi expuse, în perioada 25 martie-3 aprilie, la Iulius Mall din Cluj-Napoca. Este primul eveniment din cea de-a doua ediție a proiectului Asociației ESCU, care își propune să ilustreze, prin obiecte, autografe sau imagini, istoria sportului olimpic românesc.  

Participanții în cadrul evenimentului vor putea să vadă obiecte sportive ce au aparținut sau au fost primite de marii campioni ai României în arenele olimpice.

Printre exponate, se regăsesc obiecte ale sportivilor precum Ancuța Bodnar, Maria Olaru, Lavinia Miloșovici, Loredana Dinu, Gabriela Szabo, Larisa Iordache, Marian Oprea, Iolanda Balaș, respectiv Monica Roșu.

Pe lângă echipamentele oficiale ale reprezentanților români la probele de gimnastică caiac-canoe, scrimă, tir, hockei pe gheață, călărie, lupte, atletism, patinaj de viteză etc. vor putea fi descoperite și exponate memorabile cu autografele originale ale sportivilor medaliați.

Proiectul găzduit și sponsorizat de Iulius Mall, în parteneriat cu Muzeul Sportului, va mai fi găzduit în Timișoara și Suceava. Intrarea la expoziție este gratuită, iar mai multe detalii se regăsesc pe pagina de Facebook a evenimentului “România la Jocurile Olimpice”.

VEZI ȘI:

Jocurile Olimpice de Iarnă 2022 de la Beijing au început

Sportul național, oina, renaște prin finanțarea Uniunii Europene

Persoanele cu dizabilități vor putea practica paracanoe, pe lacurile din România

banner