Lacul Oașa, traversat în premieră de un instructor de înot clujean

0

Instructorul de înot Florin Tomoș a traversat, în premieră, lacul de acumulare Oașa, pe o distanță de șase km. Lacul este format pe râul Sebeș, la granița dintre județele Alba și Sibiu. Înotătorul clujean s-a deplasat de la coada lacului până la barajul acestuia, fără să folosească un costum de neopren, în condițiile în care temperatura apei a fost de aproximativ 20 de grade Celsius. 

Oașa este al cincilea lac traversat de Florin Tomoș în ultimele două săptămâni. Această inițiativă face parte din proiectul “Șapte lacuri, în șapte zile”, o provocare lansată în anul 2019 de asociația Sport4You, pentru toți înotătorii în apă deschisă din România. Scopul acestuia este ca, prin traversarea a șapte lacuri din țară, timp de șapte zile, înotătorii să promoveze beneficiile înotului în apă deschisă și să semnaleze fenomenul de poluare a apelor.

Lacul Vidraru, traversat în trei ore de instructorul clujean

În urmă cu o săptămână, instructorul de înot clujean a traversat, în doar trei ore și 23 de minute, o suprafață de peste 10 km a lacului Vidraru. Filmări și imagini de la acel eveniment sunt disponibile AICI. De asemenea, Florin Tomoș a fost prezent și la Via Cluj Tv, în emisiunea România Via Cluj, unde a vorbit despre ce presupune practicarea înotului în ape deschise, pe teritoriul țării noastre. Întregul material este disponibil aici:

Traversarea lacului Oașa a fost realizată și de Andrei Popa, în vederea atragerii atenției asupra importanței protejării mediului înconjurător, prin combaterea fenomenului de poluare a apelor din România. Acesta, spre deosebire de Florin Tomoș, a apelat la costumul de neopren, pentru traversarea lacului de la coadă până la baraj.

Astfel, instructorul de înot atinge cel de-al cincilea obiectiv al provocării pe care a acceptat-o. De la debutul proiectului “Șapte lacuri, în șapte zile”, acesta a parcurs peste 50 de km de înot în apă deschisă.

 

 

 

 

 

VEZI ȘI:

VIDEO Lacul Vidraru, traversat în trei ore de un instructor de înot clujean

Șapte lacuri, în șapte zile – proiect pentru promovarea înotului în apă deschisă

Cursă de rățuște caritabilă pentru Clinica de Neurologie din Cluj, pe 1 iunie

banner