VIDEO Lacul Vidraru, traversat în trei ore de un instructor de înot clujean

0

Instructorul de înot Florin Tomoș a traversat marți, 26 iulie, o distanță de peste 10 km a lacului Vidraru. În doar trei ore și 23 de minute, înotătorul clujean s-a deplasat de la barajul lacului de acumulare până la coada acestuia, fără să folosească un costum de neopren, în condițiile în care temperatura lacului variază între 21-24 de grade Celsius.

Inițiativa lui Florin Tomoș face parte din proiectul “Șapte lacuri, în șapte zile”, o provocare lansată, în anul 2019, de către asociația Sport4You, pentru toți înotătorii în apă deschisă din România. Acest proiect presupune traversarea a șapte lacuri din România, pe o perioadă de șapte zile, cu scopul promovării înotului în apă deschisă și pentru semnalarea fenomenului de poluare a apelor de pe teritoriul țării noastre.

În urmă cu două săptămâni, Florin Tomoș a fost prezent la Via Cluj Tv, în emisiunea România Via Cluj, și a vorbit despre ce presupune practicarea înotului în apele deschise din România și care sunt provocările care pot apărea în traversarea lacurilor. Întregul material este disponibil aici:

Instructorul clujean a început deja provocarea traversării celor șapte lacuri. Primul dintre acestea a fost lacul Beliș, pe care Florin Tomoș a înotat, sâmbătă, 23 iulie, o distanță de 14 km. În ziua următoare, clujeanul a fost prezent la lacul Drăgan, unde a înotat o distanță de opt km.

Lista completă a lacurilor care fac parte din obiectivul propus de Florin Tomoș este următoarea:

• Lacul Stanca Costesti, judetul Botosani
(distanta: aprox. 45 km)
• Lacul Colibita, judetul Bistrita Nasaud
(distanta: aprox. 4,5 km, timp)
• Lacul Belis Fantanele, judetul Cluj
(distanta: aprox. 14,2 km, timp)


• Lacul Dragan, judetul Cluj
(distanta: aprox. 8,2 km, timp)
• Lacul Vidraru, judetul Arges
(distanta: aprox. 10,2 km, timp)
• Lacul Porțile de Fier judetul Mehedinți
(distanta: aprox. 100 km)

De asemenea, pe lângă promovarea înotului în ape deschise, proiectul asociației sportive își propune și să transmită, prin puterea exemplului, importanța combaterii poluării mediului înconjurător, prin colectarea deșeurilor aruncate în apele din România.

VEZI ȘI:

Șapte lacuri, în șapte zile – proiect pentru promovarea înotului în apă deschisă

COMPLEX SPORTIV ÎN BACIU: Primăria va construi un bazin de înot semiolimpic, un teren multifuncțional și o pistă de alergare

Cursă de rățuște caritabilă pentru Clinica de Neurologie din Cluj, pe 1 iunie

banner