Cursă de rățuște caritabilă pentru Clinica de Neurologie din Cluj, pe 1 iunie

0

O cursă de rățuște? Da! Unde? Pe Canalul Morii din Cluj-Napoca. Când? De 1 iunie. De ce? Cu scop caritabil. Clubul Rotaract Cluj-Napoca strânge fonduri pentru construirea unui lift dedicat persoanelor internate la Spitalul Clinic Județean de Urgență, secția Neurologie. Despre povestea acestei inițiative și despre surprizele pregătite de organizatori, au vorbit președintele Rotaract Gemina, Mihnea Țintea, și asistentul districtual pe Transilvania de Nord, Sorana Gidro, la Via Cluj Tv, în emisiunea România Via Cluj.

“Prima ediție a proiectului a avut loc la Timișoara, iar, de atunci s-a extins în țară, în acest moment organizându-se și în Cluj, Sibiu și București. […] Noi, la Cluj, suntem la a treia ediție, ultima organizată a fost în 2019, iar, toate aceste proiecte intră sub sfera proiectelor naționale ale organizației noastre, care are o vechime de peste 20 de ani în România și în Republica Moldova”, a explicat Mihnea Țintea.

Primele trei rățuște care termină cursa vor fi premiate

“Premiul întâi va consta în 2000 de lei, premiul doi într-un abonament la Untold, iar premiul trei este în valoare de trei sute de lei. […] Anul acesta, am decis să introducem o nouă categorie de premii. Vom premia persoanele care au cumpărat cele mai multe rățuște și care au contribuit cel mai mult la donații”, a precizat Sorana Gidro.

Cursa va începe la ora 13:00, în Parcul Central, însă toți copiii sunt așteptați de la 10:00, pentru activități specifice, prin care să sărbătorească ziua lor internațională.

VEZI ȘI:

Secție nouă de Obstetrică-Ginecologie, inaugurată la clinica “Dominic Stanca”

VIDEO Tinerii nevăzători au vâslit în caiace pe lacul Chios din Cluj-Napoca

Dealul Feleacului, curățat de copii, cu ocazia Săptămânii Voluntariatului