Lucrări de reabilitare a rețelelor de apă pe trei străzi importante din Cluj-Napoca

0

Conductele de apă sunt înlocuite pe trei străzi importante din centrul Clujului. Lucrările sunt realizate de Compania de Apă „Someș”, care modernizează rețelele de apă. Metoda folosită este minim invazivă, fără săpătură, pe cât posibil, anunță Consiliul Județean Cluj. Compania de Apă „Someș” a demarat lucrările de modernizare a rețelelor de apă și canalizare pe străzile Republicii și Universității, și pe Calea Dorobanților.

„Având în vedere numărul mare de străzi pe care intervenim pentru modernizarea rețelelor edilitare, ne-am mobilizat pentru a acorda cât mai multe sectoare din zonele centrale care, pe perioada verii și a vacanței, sunt mai puțin circulate. De altfel, în aceste zone vom folosi preponderent tehnici de intervenție minim-invazive, fără săpătură, pentru a diminua la minimum disconfortul creat cetățenilor”, a transmis președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe.

Pe strada Republicii, lucrările finanțate din fonduri europene sunt în plină desfășurare. Acestea vizează înlocuirea conductei de distribuție a apei pe o porțiune de 175 metri, în partea de sud, înspre strada Observatorului.

De asemenea, în ceea ce privește strada Universității, pe o lungime de aproximativ 300 metri și Calea Dorobanților, pe o lungime de 1.500 metri, Compania de Apă Someș a demarat recent acțiuni de reabilitare a rețelelor de canalizare. Intervențiile de spălare a conductelor sunt realizate cu ajutorul unor echipamente de presiune.

Vor fi realizate lucrări și pe Bulevardul 21 Decembrie 1989

În perioada următoare, Consiliul Județean și Compania de Apă Someș vor începe lucrări de reabilitare a canalizării pe Bulevardul 21 Decembrie 1989.

Întregul proiect, în valoare totală de peste 124 de milioane de lei, bani europeni, vizează înlocuirea și reabilitarea rețelelor de apă pe o lungime cumulată de 27,5 kilometri, acoperind 39 de străzi și tronsoane din Cluj-Napoca.

De asemenea, proiectul prevede reabilitarea și înlocuirea a 23,5 kilometri de conducte de canalizare, de pe 68 de străzi și tronsoane de străzi.

VEZI ȘI:

Nou amplasament pentru un târg de Crăciun și patinoar la Cluj – vezi lucrările de modernizare a platoului de la Sala Sporturilor

Stație de încărcare pentru biciclete și trotinete electrice și wifi, în noul Parc Armătura

Dezbatere între Emil Boc și clujeni – arborii umbroși, schimbați pentru copăcei și terase

 

 

 

 

 

banner