Ludovic Orban: “Cei care nu respectă regulile morale, nu fac politică”

0

Președintele partidului Forța Dreptei, fostul prim-ministru Ludovic Orban, a fost prezent în cadrul dezbaterii “Modele etice în viața publică – De la Memorandiști la cardinalul Iuliu Hossu”, organizată vineri, 28 mai, în incinta Muzeului Etnografic al Transilvaniei din Cluj-Napoca. Acesta a declarat, pentru Via Cluj Tv, că politica nu poate fi făcută în absența respectării unor principii morale fundamentale.

“Întotdeauna am susținut că politica nu mai este politică, dacă nu este morală. Și, evident, fundamentul unei conviețuiri armonioase nu poate fi decât morala creștină. Ca atare, pentru mine, cei care nu respectă morala și care nu fac politică respectând principii, valori, precepte, de fapt nu fac politică”, a declarat Ludovic Orban.

Evenimentul a fost organizat de Alianța Națională pentru Restaurarea Monarhiei și de Clubul Monarhiștilor Clujeni. În cadrul acestuia, au participat membri ai unor formațiuni politice precum PNL, Forța Dreptei, PNȚCD, USR Plus, respectiv Alternativa Dreaptă. De asemenea, au fost prezenți și reprezentanți ai mai multor culte creștine din Cluj: ortodocși, greco-catolici, romano-catolici, protestanți și neoprotestanți.

“Pentru mine, ca ardelean, nu neapărat ca politician, ceea ce comemorăm astăzi este un lucru foarte important, deoarece existența noastră astăzi, într-o Românie unită, se datorează și acestor memorandiști, care, în urmă cu 130 de ani, au avut curajul să ceară autonomia Transilvaniei”, a declarat senatorul de Cluj al partidului Forța Dreptei, Adrian Oros.

VEZI ȘI:

Forța Dreptei, lansată la Cluj – Trei foști membri ai Guvernului participă la eveniment

Ludovic Orban: deocamdată sunt singurul candidat la conducerea PNL – VEZI declarațiile liderilor PNL de la Cluj

Adrian Oros: Ziua Medicului Veterinar este serbată la Cluj

banner