Mai avem locuri de muncă în Cluj? Află cine angajează și ce meserii sunt cerute

3

Peste 3500 de locuri de muncă sunt disponibile, în acest moment, în județul Cluj, declară Ana Maria Chiciudean, director executiv al Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Cluj. Află din emisiunea România Via Cluj, moderată de Bianca Pădurean, ce meserii sunt căutate, pentru ce meserii poți să faci cursuri de calificare, dar și ce firme au posturi vacante.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=3l0d17Rjxro]

“Clujul reprezintă un pol de mobilitate. Foarte mulți tineri vin în municipiul Cluj-Napoca pentru a profita de investițiile și oportunitățile regăsite în oraș”, declară Ana Maria Chiciudean.

450 de locuri de muncă disponibile la Bosch

Companiile Bosch, De’Longhi, Carmangeria Moldovan, Emerson sunt firmele cu cea mai mare cifră de afaceri din Cluj-Napoca. Ele se află și în Top 10 companii de succes din România. Bosch este, în prezent, cel mai mare angajator din județul Cluj, cu peste 4000 de angajați.

“În data de 26 ianuarie vom începe, alături de Bosch, o selecție de personal. Vom apela la întreaga bază de date AJOFM Cluj. Sunt multe posturi libere, de la muncitori necalificați până la șefi de secție și specialiști în zona tehnică. Anagajatorul va da un răspuns ferm, imediat după finalizarea interviului”, a precizat Ana Maria Chiciudean.

Număr dublu de persoane care vor beneficia de cursuri de calificare

Operare mașini cu comandă numerică, design pagini web, programare, serviciu în domeniul HoReCa, manichiură, pedichiură, babysitting reprezintă o parte din domeniile pentru care există cursuri de formare profesională.

“Avem atât cursuri pentru competențe antreprenoriale, în cazul absolvenților de studii superioare, cât și cursuri pentru muncitori necalificați, destinate persoanelor care au terminat cel puțin patru clase”, a adăugat Ana Maria Chiciudean.

Nu găsești angajați în România? Îi aduci din străinătate

Dacă nu își găsesc angajați pe piața locală, angajatorii au început să își caute muncitori în străinătate, în special în spațiul non-UE. În fiecare lună, AJOFM Cluj primește peste 50 de cereri pentru astfel de angajați.

“Sunt multe companii care solicită forță de muncă din exterior. Totuși, eficiența este determinată de angajat. Doar el este capabil să își demonstreze abilitățile pentru ocuparea unui loc de muncă”, a concluzionat Ana Maria Chiciudean.

VEZI ȘI:

Aproape un sfert dintre angajați își dă demisia fără să aibă plan de rezervă

Raluca Turcan: Guvernul a creat 120 000 de noi locuri de muncă!

Emil Boc: Bugetul Clujului crește cu cinci milioane de euro