Maria Forna: PNL Cluj dorește convocarea unui congres extraordinar

0

Membrii Biroului Județean al PNL Cluj au votat în unanimitate în favoarea convocării unui congres extraordinar, a anunțat, la Via Cluj TV, consilierul județean Maria Forna. Organizarea unui astfel de congres este dorința opozanților actualului președinte al partidului, Florin Cîțu.

Noul congres ar veni la doar câteva luni după ce Florin Cîțu a fost instalat la conducerea partidului, după o campanie electorală internă dură în care l-a înfrânt pe fostul premier, Ludovic Orban. În urma disputelor provocate de alegerile interne, Ludovic Orban a plecat din partid, împreună cu mai mulți parlamentari, care au fondat o nouă formațiune politică, Forța Dreptei. Printre aceștia se numără fostul ministru al Agriculturii, senatorul clujean Adrian Oros. Acum, liberalii clujeni îl vor pe premierul Nicolae Ciucă în fruntea partidului, după ce Florin Cîțu i-a dezamăgit.

În paralel cu demersurile pentru organizarea unui nou congres extraordinar al PNL, continuă și alegerile locale în cadrul organizației de tineret a PNL Cluj. Până acum, au fost organizate alegeri în 24 de filiale locale. Tineretul Național Liberal (TNL) Cluj este una dintre cele mai importante astfel de organizații din România, reprezentată de peste 70 de aleși locali și județeni. De asemenea, trei deputați clujeni provin din TNL, spune Maria Forna, președintele în exercițiu al acestei organizații clujene.

Ea a declarat că nu va mai candida pentru un nou mandat. De asemenea, nu va mai candida pentru o funcție în organizația de tineret nici actualul prim-vicepreședinte la nivel național, primarul comunei Florești, Bogdan Pivariu. Cei doi au împlinit vârsta de 35 de ani și vor activa în organizațiile de seniori.

Maria Forna a declarat că o va susține pentru poziția de președinte a TNL Cluj pe Georgiana Kaczka, consilier local la Câmpia Turzii. Alegerile pentru șefia organizației de tineret a PNL Cluj vor avea loc în 30 aprilie.

Mai multe detalii, în emisiunea România Via Cluj.