Maria Forna, PNL: Consiliul Județean va investi sume considerabile în infrastructură

0

Prioritatea administrației publice din Cluj rămâne dezvoltarea infrastructurii, pentru că doar în acest mod poate fi susținută creșterea economică durabilă, spune consilierul județean PNL, Maria Forna. Ea afirmă că un alt ingredient care va susține creșterea economică este vaccinarea.

În privința investițiilor în infrastructură, multe dintre acestea sunt posibile cu ajutorul fondurilor europene. Maria Forna afirmă că, în domeniul atragerii fondurilor europene, Consiliul Județean se află pe primul loc în țară.

Din punct de vedere financiar, cel mai important proiect finanțat de Uniunea Europeană este derulat de Compania de Apă Someș, companie deținută majoritar de Consiliul Județean Cluj. Este vorba de un proiect în valoare de 355 de milioane de euro. La finalul acestui proiect, 99 la sută din populația județelor Cluj și Sălaj va avea acces la rețeaua de alimentare cu apă și 95 la sută la rețeaua de canalizare.

Însă acest proiect nu este decât un exemplu. Consiliul Județean va continua să investească în modernizarea rețelei de drumuri județene, în dezvoltarea sistemului sanitar, inclusiv prin continuarea proiectelor Spitalului Pediatric Monoblic și a Centrului Integrat de Transplant.

Suma exactă a bugetului de investiții va fi stabilită de plenul Consiliului Județean. Mai multe detalii, în emisiunea România Via Cluj.