Medic român, Franța: ”Numărul real al celor infectați este de 10 sau chiar 30 de ori mai mare decât al confirmaților”

0
Medicul Radu Lupescu FOTO: Facebook

Medicul român Radu Lupescu de la Clinica Rhena din Strasbourg, una dintre regiunile afectate de epidemia noului coronavirus (COVID-19) a declarat pentru Libertatea că, în opinia sa, numărul real al celor infectați ar fi de 10 sau chiar de 30 de ori mai mare decât al confirmaților.

“Subevaluăm în mod clar numărul de pacienți. Se estimează că numărul real poate să fie de zece ori, de 20 de ori sau chiar de 30 de ori mai ridicat decât cel publicat. (…) Deci se considera că atunci când erau 2.500 de cazuri în Franța, realitatea era undeva între 25.000 și 140.000 de cazuri”, a declarat pentru Libertatea Radu Lupescu, care este specializat în anestezie și terapie intensivă.

Ultimele informații oficiale arată că pe teritoriul României au fost confirmate până marți 217 cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre cei 217 cetățeni care au contactat virusul, 19 sunt declarați vindecați și au fost externați, potrivit Guvernului.

Izolare maximă de azi

Medicul român Radu Lupescu a scris pe pagina sa de Facebook că Franța a intrat in faza 3 a epidemiei.

“Izolarea socială a fost decisă sâmbătă seara, probabil prea târziu. Reamintesc aici că această infecție este aproximativ de două ori mai contagioasă decât gripa și de 10-15 ori mai mortală, mai ales pentru cei în vârstă.

Dar avem actualmente în Alsacia persoane sub 60 de ani în terapie intensivă, sub asistență respiratorie, în stare extrem de gravă. Boala se manifestă în cazurile grave printr-o insuficiență respiratorie acută de o evoluție extrem de rapidă.

Paturile de reanimare din regiune încep să fie saturate. Nu mai e niciun loc în reanimare în Mulhouse nici Colmar, în ciuda măririi capacității. În ciuda anticipării și pregătirii, spitalele sunt total depășite. În Strasbourg, 50 de pacienți în reanimare sunt COVID+.

Concluzia este:

NU vă mai puneți întrebări!

IZOLARE SOCIALĂ MAXIMĂ, DE AZI!”, scrie Radu Lupescu

Organizația Mondială a Sănătății a recomandat statelor să testeze cât mai mult pentru a împiedica răspândirea noului coronavirus. Dar oricâte teste s-ar face, există persoane infectate care nu au niciun simptom sau au simptome blânde și care pot transmite mai departe infecția.

De aceea, cea mai importantă măsură de stopare a epidemiei de Covid 19 este distanțarea socială. Lumea să stea cât de mult se poate acasă. Cei care ies trebuie să se protejeze: să păstreze distanța minimă de 2 metri sau chiar mai mult față de orice persoană și să își dezinfecteze frecvent mâinile.

banner