Mihai Silvășan, despre regula “40% jucători români” – vezi argumentele expuse de antrenorul campioanei României

0

Regula impusă în noul sezon competițional de Ministerul Tineretului și Sportului, conform căreia cel puțin 40% din sportivii care participă la meciurile organizate în campionatele interne trebuie să aibă naționalitate română, a dat naștere unor discuții aprinse în lumea baschetului din țara noastră. Deși părerile cu privire la acest subiect sunt împărțite, mai mulți antrenori și jucători români au declarat că o astfel de măsură nu poate contribui la dezvoltarea sportului și la îmbunătățirea calității competiționale a baschetbaliștilor români. 

Invitat la Via Cluj Tv, în emisiunea România Via Cluj, antrenorul campioanei României, U-BT Cluj-Napoca, Mihai Silvășan, a expus argumentele pentru care, din punctul său de vedere, această nouă regulă nu doar că nu va aduce un plus valoare baschetului românesc, ci va și încetini progresul pe care l-au realizat echipele din Liga Națională în ultimii ani. Întregul material poate fi urmărit mai jos.

După victoria dramatică obținută, în fața propriilor fani, împotriva finalistei din sezonul precedent al EuroCup, Frutti Extra Bursaspor, “studenții” încă păstrează șanse pentru a acede în fazele eliminatorii ale competiției europene. Mai multe informații sunt disponibile AICI.

De asemenea, în Liga Națională de Baschet Masculin (LNBM), aceștia sunt liderii clasamentului din faza TOP 10 și se pregătesc pentru deplasarea pe terenul celor de la CSM Constanța, pentru un meci programat sâmbătă, 11 martie, de la ora 18:00.

Nu pierde nimic: Urmărește Via Cluj TV și pe Google News!

VEZI ȘI:

Mihai Silvășan, după succesul cu Bursaspor: “Băieții au reacționat extrem de bine în acest meci”

U-BT Cluj-Napoca învinge în ultimul minut Bursaspor, după ce a fost egalată de la 14 puncte diferență

U-BT Cluj-Napoca învinge CSO Voluntari, în fața fanilor din Sala Sporturilor “Horia Demian”