Mihai Silvășan, despre situația lui Guzman: “Va fi sancționat drastic financiar, dar suntem 100% alături de el”

0

Antrenorul baschetbaliștilor de la U-BT Cluj-Napoca, Mihai Silvășan, a vorbit, în cadrul conferinței de presă premergătoare duelului din EuroCup cu BC Prometey, care va avea loc miercuri, 22 martie, în BT Arena, despre scandalul în care a fost implicat Karel Guzman după meciul disputat la Oradea. Conform declarațiilor făcute de tehnicianul campioanei României, clubul condamnă acțiunile jucătorului cubanez, care va fi drastic amendat, însă consideră inacceptabile provocările făcute de unii membri ai staff-ului de la CSM CSU Oradea. Mai multe informații despre incidentele petrecute sunt disponbile AICI.

“Este extrem de regretabil comportamentul lui Karel în acest meci și nu numai. Este un comportament care nu face cinste clubului U-BT și care nu îl reprezintă pe Karel. Lăsăm autoritățile să își facă treaba, vedem ce se va întâmpla. În primul rând, vreau să îmi cer scuze, în fața fanilor noștri și ai suporterilor baschetului românesc, pentru atitudinea mea de la final de meci. […] Dar, ca antrenor, nu o să accept niciodată ca un antrenor al echipei adverse, fie el și secund, să provoace un jucător din echipa mea. Este o totală lipsă de fair-play. Nu e prima dată când se întâmplă acest lucru cu antrenorul secund de la Oradea. Putem lăsa jucătorii să se provoace între ei, antrenorii se pot provoca între ei.

“Antrenorul secund de la Oradea l-a înjurat de mamă pe Guzman”

Acest domn, antrenorul secund de la Oradea, l-a înjurat de mamă, începând de la turneul de la Constanța, pe jucătorul Karel Guzman. Ce treabă are doamna Miriam Abreu cu ceea ce se întâmplă la finala Cupei României? Acest individ a transmis, înaintea meciului direct de la Oradea, jucătorilor Stipanovic și Bircevic că, la meciul din acea seară, el va provoca anumiți jucători de la echipa noastră. […] Le-a spus să stea liniștiți, că nu e vorba de ei doi, însă că pe alții îi va provoca. Este o totală lipsă de fair-play, iar mâine aș reacționa la fel.

“Oradea se dă acum “fata mare” a baschetului, dar nu arată realitatea”

Comunicatul celor de la CSM Oradea are rolul de a defăima imaginea pe care ne-am creat-o în toți acești ani de când facem performanță; faptul că au spus că Guzman este recidivist, faptul că se bucură în fața băncii adverse, lucru pe care îl fac mulți jucători din România și din străinătate. Vorbim de Karel Guzman, care este de aproape trei ani la noi în echipă și care a luat maxim două sau trei faulturi tehnice și niciun fault antisportiv. A fost doar anul acesta la vreo trei controale anti-doping și nu a avut niciun fel de problemă. […] Nu înțeleg de ce clubul CSM Oradea, care se dă acum “fata mare” a baschetului românesc, nu a pus în comunicat și gesturile jucătorului lor, Markovic, care l-a împiedicat clar, cu intenția de a îl provoca pe Karel. Toți jucătorii care au trecut în timpul jocului pe lângă el au avut intenția de a îl provoca, știind că, probabil, va reacționa.

“Suntem 100% alături de Karel, va fi pe parchet la meciul cu Prometey”

Scopul celor de la Oradea este să câștige, metodele prin care aleg să facă asta este problema lor. Problema noastră este că am reacționat la ce ne-au pus ei în fața la acest meci. Noi am discutat despre acest lucru, că trebuie să ne concentrăm doar pe baschet, că va fi un meci mai dificil ca la Constanța, dar, dacă noi ca oameni am putea respecta 100% absolut tot ceea ce ne propunem de la început, am fi perfecți, iar perfecțiunea, din punctul meu de vedere nu există. […] Karel va fi cu siguranță de către club. În primul rând, va fi sancționat drastic din punct de vedere financiar, însă eu, ca antrenor, din ceea ce înțeleg de la club și de la jucători, suntem 100% alături de el și va rămâne alături de noi. Dacă nu apar probleme medicale, mâine va fi pe parchet”, a declarat Mihai Silvășan.

Toate declarațiile lui Mihai Silvășan, din conferința de presă în care a fost prezent și căpitanul Patrick Richard, pot fi urmărite în materialul de mai jos.

Confruntarea dintre U-BT și BC Prometey va fi ultima disputată în fața fanilor din Cluj-Napoca în actuala ediție din EuroCup. Totuși, deși “studenții” au fost eliminați matematic din cărțile calificării în playoff-ul competiției europene, fanii sunt îndemnați să vină în BT Arena pentru a vedea penultima evoluție a favoriților în cea de-a doua competiție de pe bătrânul continent. Meciul va începe la ora 19:30, bilete pot fi cumpărate prin accesarea link-ului de AICI și, de asemenea, acesta poate fi urmărit, în direct și în exclusivitate, pe Prima Sport 2.

Nu pierde nimic: Urmărește Via Cluj TV și pe Google News!

VEZI ȘI:

VIDEO Momentul în care jucătorul U-BT, Karel Guzman, intră cu o rangă de fier în Sala Polivalentă din Oradea

CSM Oradea – U-BT Cluj-Napoca, derby-ul care va decide liderul în faza TOP 10 din Liga Națională

U-BT Cluj-Napoca cedează duelul cu Joventut Badalona și este eliminată matematic din EuroCup

banner