Mihai Silvășan, înaintea duelului cu Cedevita Ljubljana: “Cheia jocului va fi reprezentată de apărare”

0

Baschetbaliștii de la U-BT Cluj-Napoca vor întâlni miercuri, 18 ianuarie, în deplasare, formația Cedevita Olimpija Ljubljana, în cea de-a doua etapă din returul grupelor EuroCup. La momentul actual, cele două adversare se află pe ultimele două poziții în clasamentul grupei A, locuri care nu le asigură calificarea în fazele eliminatorii ale competiției europene. Avancronica meciului care va fi disputat în arena din Slovenia este disponibilă AICI

Antrenorul campioanei României, Mihai Silvășan, speră ca elevii săi să obțină primul succes în deplasare din actuala ediție EuroCup, însă este conștient de faptul că, deși formația slovenă este ultima clasată în grupa A, valoarea jucătorilor este foarte bună, iar cele mai mici detalii vor face diferența în favoarea echipei care va câștiga confruntarea.

“Jucăm un nou meci în EuroCup, un meci cu o echipă bună, deși clasamentul nu indică neapărat acest lucru. Sunt o formație cu o istorie bogată în această competiție. Vom evolua în deplasare și nu va fi deloc ușor. […] Ei aruncă foarte bine din spatele semicercului, având un volum mare de aruncări. Trebuie să oprim aceste lucruri, precum și să îi stopăm pe cei mai buni marcatori ai lor, Ferrell și Adams. Cu siguranță, cheia jocului va fi reprezentată de apărare”, a declarat Mihai Silvășan.

Stipanovic, întâmpinat cu ciocolată la Ljubljana – a jucat trei ani acolo

Înainte de a se transfera în lotul clujenilor, pivotul Andrija Stipanovic (36 de ani) a evoluat timp de trei ani pentru formația slovenă. Bosniacul s-a reîntâlnit cu foștii săi colegi și în partida disputată în fața fanilor din BT Arena, atunci când ardelenii s-au impus la mare diferență, însă acum va evolua chiar pe parchetul unde a acumulat multe experiențe frumoase ca baschetbalist profesionist.

“Cu siguranță după cele două înfrângeri de acasă, cu Ulm și JL Bourg, încrederea noastră nu este la cele mai ridicate cote. Pe de altă parte, știm că echipa noastră are calitate și sperăm să arătăm asta în viitorul apropiat. Trebuie doar să învățăm cum se câștigă în EuroCup. […] Meciul cu Cedevita va fi unul special pentru mine, deoarece am jucat acolo trei ani. S-au creat multe amintiri frumoase. Întotdeauna au existat echipe puternice la Cedevita, indiferent de sezon. Acum au întâmpinat mai multe probleme din cauza accidentărilor și nu au putut juca prea mult împreună”, a declarat Andrija Stipanovic.

Partida dintre Cedevita Olimpija Ljubljana și U-BT Cluj-Napoca va începe la ora 21:30, iar fanii care vor să își susțină favoriții din fața micului ecran pot urmări confruntarea, în direct și în exclusivitate, pe Prima Sport 2.

VEZI ȘI:

U-BT se duelează cu ultima clasată din EuroCup – campioana României caută primul succes în deplasare

U-BT Cluj-Napoca și-a aflat prima adversară din turneul final al Cupei României – vezi tabloul complet

U-BT Cluj-Napoca pierde, în fața fanilor, duelul cu JL Bourg și începe cu un eșec returul din grupele EuroCup