Mihai Silvășan, la debutul în playoff: “Trebuie să jucăm baschet de calitate”

0

Fazele eliminatorii ale Ligii Naționale de Baschet Masculin (LNBM) vor începe marți, 3 mai. Primul duel al playoff-ului va fi disputat în BT Arena din Cluj-Napoca, între U-Banca Transilvania și CSU Sibiu. Înainte de acest meci, antrenorul campioanei României, Mihai Silvășan, a făcut câteva declarații cu privire la viziunea sa asupra playoff-ului. 

U-BT Cluj-Napoca întâlnește formația CSU Sibiu, în sferturile de finală ale LNBM. Sibienii sunt una dintre cele două echipe care au reușit să îi învingă pe clujeni în actuala ediție de campionat. Doar CSO Voluntari a mai reușit această performanță, o dată în Liga Națională și o dată în semifinalele Cupei României.

“Am avut un sezon regulat de succes și am terminat pe primul loc. Ne dorim să ne apărăm avantajul terenului propriu în meciul de mâine și vrem să facem un joc bun. Întâlnim o echipă competitivă, care nu va avea nimic de pierdut. […] De asemenea, sunt convins că sibienii vor să câștige. Nu ne va da nimeni un trofeu dacă nu oferim un baschet de calitate”, a declarat Silvășan.

Clujenii au încheiat sezonul regulat pe prima poziție a clasamentului, în timp ce sibienii s-au clasat pe locul opt. Astfel, în cazul în care este nevoie de un meci decisiv în seria dintre U-BT și CSU Sibiu, acesta va fi disputat în BT Arena, drept urmare a poziției superioare în clasament a clujenilor. Întregul program al playoff-ului poate fi consultat AICI.

“Derby-ul Ardealului” revine, după doi ani, în fața fanilor din BT Arena

Ultima dată când fanii au fost prezenți în Sala Polivalentă din Cluj-Napoca la tradiționalul duel dintre U-BT și CSU Sibiu a fost în februarie 2020. În acea partidă din a doua fază a sezonului regulat, sibienii au învins cu scorul de 90-98.

Sferturile de finală ale playoff-ului din actualul sezon le oferă ocazia clujenilor de a urmări “Derby-ul Ardealului” din tribunele BT Arena. Biletele pentru accesul la eveniment pot fi achiziționate de AICI, la prețul de 20 de lei, acces general. Partida va începe la ora 17:00.

VEZI ȘI:

U-BT, pe primul loc la finalul sezonului regulat – vezi programul din playoff

VIDEO U-BT încheie aventura din Liga Campionilor, în fața celor 10 000 de fani

U-BT revine în fața celor 10 000 de fani pentru calificarea în Final Four

banner