U-BT revine în fața celor 10 000 de fani pentru calificarea în Final Four

1

Baschetbaliștii clujeni au pierdut cea de-a doua partidă a seriei cu MHP Riesen Ludwigsburg, din playoff-ul Basketball Champions League (BCL), pe terenul formației germane, scor 92-75. Astfel, meciul decisiv va avea loc în BT Arena din Cluj-Napoca, unde sunt așteptați, la fel ca în cazul primei dispute, 10 000 de fani.

U-BT Cluj-Napoca cedează în fața adversarilor din sferturile BCL, la capătul unui meci în care mingile pierdute de clujeni și precizia aruncărilor oaspeților, din spatele arcului de cerc, au determinat echipa câștigătoare. Echipa antrenată de Mihai Silvășan a intrat foarte bine în meci și a înregistrat un avans de trei puncte la finalul primului sfert.

Totuși, cel de-al doilea act al partidei a fost mult mai eficient pentru gazde, care au reușit să încheie prima repriză a meciului la diferență de șapte puncte în fața clujenilor. Formația germană a menținut această diferență și în sfertul trei, iar speranțele oaspeților de a întoarce rezultatul, după ce s-au apropiat, la opt puncte, în ultimul act al partidei, au fost spulberate de aruncările precise ale gazdelor.

Mihai Silvășan: “Trebuie să jucăm mai bine și să fim mai duri”

Antrenorul ardelenilor, Mihai Silvășan, a recunoscut că formația germană a avut un joc mai bun, iar mingile pierdute de elevii săi au făcut imposibilă obținerea unui alt rezultat la finalul meciului.

“Știam că agresivitatea în defensivă și la recuperări reprezintă un punct forte al lor. Nu am reușit să îi oprim. I-am lăsat să recupereze 16 mingi în atac, așa că au beneficiat de posesii în plus. În atac nu ne-am descurcat prea bine, am avut 21 de mingi pierdute. […] Vom face tot ce ține de noi să obținem victoria și să ne calificăm în Final Four”, a declarat Mihai Silvășan.

Pentru clujeni, au punctat următorii jucători: Andrija Stipanovic (16), Karel Guzman (15), Brandon Brown (12), Elijah Stewart (8), Patrick Richard (8), Dustin Hogue (7), Stefan Bircevic (5), respectiv Ștefan Grasu (4). Au mai evoluat Nandor Kuti și Luca Colceag.

Până la duelul final al seriei cu MHP Riesen Ludwigsburg, care va avea loc marți, 19 aprilie, de la ora 19:00, în Sala Polivalentă din Cluj, U-BT dispută partida etapei cu numărul 29 din Liga Națională de Baschet Masculin. Aceasta va avea loc pe terenul formației CSM Petrolul Ploiești, vineri, 15 aprilie, de la ora 17:00.

VEZI ȘI:

10 000 de fani ai baschetului românesc au făcut atmosferă incredibilă în BT Arena

10 000 de fani, în BT Arena din Cluj-Napoca – istorie pentru baschetul românesc

U-BT Cluj-Napoca, învinsă de CSO Voluntari, după un final de meci dramatic

banner