U-BT, pe primul loc la finalul sezonului regulat – vezi programul din playoff

0

Baschetbaliștii de la U-BT Cluj-Napoca au învins vineri, 29 aprilie, formația BC Athletic Constanța, scor 92-69, în ultima etapă a sezonului regulat din Liga Națională de Baschet Masculin (LNBM). Astfel, clujenii acced în playoff de pe prima poziție a clasamentului și vor întâlni, în sferturile de finală, rivala de tradiție CSU Sibiu.

Formația antrenată de Mihai Silvășan câștigă, fără mari dificultăți, ultima partidă a sezonului regulat, disputată în fața fanilor din BT Arena. Campioana României încheie prima fază a campionatului cu un bilanț care înregistrează 28 de succese și doar două înfrângeri. Pe poziția secundă se află CSM Oradea, cu 23 de victorii și șapte eșecuri.

“Pot să spun că sunt foarte mulțumit de atitudinea pe care am arătat-o pe teren. Am terminat prima parte a sezonului cu brio, ne-am îndeplinit obiectivul. […] Acum începe cea mai importantă parte a oricărui campionat de baschet din lume. Trebuie să fim puternici, să facem sacrificii în această lună. Nu vrem să ne gândim la altceva decât la fiecare antrenament și la fiecare meci, pentru a face față cu succes”, a declarat Mihai Silvășan.

Pentru U-BT Cluj-Napoca, au punctat următorii jucători: Patrick Richard (17), Brandon Brown (13), Stefan Bircevic (11), Nandor Kuti (11), Karel Guzman (10), Dustin Hogue (10), Andrija Stipanovic (9), Luca Colceag (5), Giordan Watson (4), respectiv David Lăpuște (2). Au mai evoluat Ștefan Grasu și Alexandru Pașca. De asemenea, Richard a fost desemnat MVP-ul meciului.

“Derby-ul ardealului”, în sferturile playoff-ului LNBM

Odată încheiat sezonul regulat, primele opt echipe din clasament vor disputa meciuri eliminatorii în lupta pentru cucerirea titlului de Campioană a României. Sistemul este unul de tip “high-low”, astfel încât formația aflată pe prima poziție va întâlni ocupanta locului opt, cea aflată pe a doua poziție se va duela cu ocupanta locului șapte ș.a.m.d.

Acest sistem de împerechere a determinat, în sferturile de finală un duel de tradiție pentru baschetul românesc, între U-BT Cluj-Napoca și CSU Sibiu. Formația care va accede în semifinalele Ligii Naționale va fi desemnată prin sistemul “cel mai bun din trei partide”. Acestea vor avea loc pe 3 mai la Cluj-Napoca, pe 6 mai la Sibiu, respectiv pe 9 mai, tot la Cluj, dacă va fi cazul.

Ambele formații au câștigat meciul disputat pe teren propriu, în cele două întâlniri directe din sezonul regulat. Clujenii au învins la o diferență de 12 puncte, iar sibienii la trei puncte. Primul meci din playoff va avea loc marți, 3 mai, de la ora 17:00, în Sala Polivalentă din Cluj-Napoca.

VEZI ȘI:

VIDEO U-BT încheie aventura din Liga Campionilor, în fața celor 10 000 de fani

U-BT revine în fața celor 10 000 de fani pentru calificarea în Final Four

U-BT Cluj-Napoca, învinsă de CSO Voluntari, după un final de meci dramatic

banner