Peste 270 de mii de persoane au participat la sutele de activități de la Zilele Clujului 2022

0

Cea de-a zecea ediție a Zilelor Clujului a adunat, în cele patru zile de eveniment, peste 270 de mii de persoane, care au luat parte la sutele de activități organizate în diferite colțuri ale orașului. Atracția principală a festivalului a fost spectacolul de drone, proiecții video și artificii, încadrul căruia 250 de drone au fost integrate într-o experiență multisenzorială, care a ilustrat o parte dintre cele mai valorile de bază ale comunității clujene. Fotografii din acea seară, disponibile mai jos.

Alt moment culminant al ediției aniversare de Zilele Clujului a fost reprezentat de concertele din ziua de vineri, 7 octombrie, când, pe scena amplasată în Piața Unirii, au urcat Nicole Cherry, formațiile Compact și The Motans, respectiv Delia.

Festivalul a debutat cu o prelegere ținută de maestrul Florin Piersic, pe tema “Teatrul, dragostea mea”. Pe aceeași scenă, a avut loc sâmbătă, 8 octombrie, un eveniment de calibru, susținut de Filarmonica de Stat Transilvania, Opera Națională Cluj-Napoca, respectiv Opera Maghiară Cluj. Corurile acestor instituții au realizat o reprezentație în premieră națională, un mesaj de pace prin muzică, iar spectacolul a trezit emoțiile tuturor celor prezenți.

Activități pentru persoane de toate vârstele, la Zilele Clujului 2022

Au fost multe locuri din oraș pline de oameni și voie bună. De la concertele din Piața Muzeului și Parcul Central, la Festivalul Gastronomic Internațional sau Festivalul de Vin. Copiii au avut locuri în care s-au distrat în mod special, precum zonă de aventură din parc, Tabăra istorică de pe str. Potaissa, Parada Zilelor Clujului sau spectacolele de tango, teatru de păpuși și alte activități în bazele sportive Gheorgheni și La Terenuri.

Primăria municipiului Cluj-Napoca mulțumește companiilor, ONG-urilor, universităților, instituțiilor și tuturor partenerilor și voluntarilor care au făcut posibilă o ediție notabilă a Zilelor Clujului.

VEZI ȘI:

Peste 100 de activități la Zilele Clujului 2022 – ce surprize îi așteaptă pe participanți

Florin Piersic deschide Zilele Clujului 2022 – ce evenimente nu poți rata la ediția aniversară

„Zilele Clujului”: Află ce musicaluri vor fi susținute pe scenele de la Iulius Mall