Podgoriile Munteniei, pe urmele lui Dionis – Descoperă România via Wens!

0

Ce zici de o nouă incursiune în lumea vinului, de data aceasta din zona Munteniei? Pregătește-te, începe România via Wens!

Povestea Basilescu are o savoare aparte, asemeni vinurilor produse aici. În perioada 1910-1921, Nicolae Basilescu a restaurat Fabrica de Bere din Bucureștii Noi și a transformat-o în Fabrica de Șampanie Naturală în colaborare cu Maison de Champaigne St. Marceaux din Franța. Viile, conacul și noua cramă înfiinţată în 2008 reprezintă azi locul unde vechile tradiții îşi găsesc valențe moderne. Viile cu soiuri preponderent românești sunt readuse la viață și îngrijite cu pricepere și dragoste, astfel încât să ofere vin de înaltă calitate.

În 2007 au început pregătirile pentru plantarea primilor butaşi de viţă de vie în podgoria Finţeşti-Naeni din Dealu Mare. Anii următori, au fost plantate pe suprafeţe care însumează astăzi 63 de hectare, soiuri precum Cabernet Sauvignon, Merlot, Pinot Noir, Shiraz (Syrah), Cabernet Franc, Fetească Neagră, Fetească Albă, Chardonnay, Riesling Italian, Sauvignon Blanc și Tămâioasă Românească. Procesul de vinificație este dedicat revelării personalității varietale a fiecărui soi, in condițiile oferite de zona Fințești din DealuMare. Vinurile albe sunt obtinute prin fermentarea la rece a musturilor, limpezite în prealabil prin decantare gravitațională, tocmai pentru a reține prospețimea și aromele caracteristice soiului. Toate aceste procese sunt efectuate în tancuri din inox alimentar deoarece acestea nu afectează organoleptic produsul finit.

Dacă v-am făcut poftă cu vinurile din Podgoriile Munteniei, vă invităm să descoperiți și alte locuri deosebite din România, pentru că frumusețea lor NU este doar în ochii privitorului. Descoperă România via Wens!

VEZI ȘI:

Hai la Dealul viilor Drăgășani – Segarcea, descoperă România via Wens!

Mica Elveție, Ținutul Secuiesc- Descoperă România via Wens!

Pe urmele lui Ștefan cel Mare, un weekend în Ținutul Neamțului – Descoperă România via Wens!

banner