Pontonul și promenada din Iulius Parc vor fi reamenajate – Cât vor dura lucrările?

0

Promenada şi pontonul din lemn de pe malul Lacului Gheorgheni, din Iulius Parc, vor avea un nou aspect. Lucrările de reparaţii au fost demarate marţi, 16 august,  şi vor dura aproximativ două luni şi jumătate. Investiţia este estimată la valoarea de peste 300 000 de euro. 

De aproape 10 ani, Iulius Parc, din proximitatea Iulius Mall Cluj, este o parte vie din oraş, care a adus împreună natura, comunitatea şi creativitatea. Reprezentanții Companiei IULIUS declară că vor respecta principiile verzi, de la integrarea grădinilor urbane, designul arhitectural centrat pe oameni şi funcţionalitate, până la materialele durabile folosite. Astfel, în urma unor reparaţii semnificative, promenada şi pontonul din lemn de pe malul Lacului Gheorgheni, din Iulius Parc, vor avea un nou aspect.

Publicul va avea acces în Iulius Parc pe tot parcursul renovării

Promenada de pe malul lacului şi pontonul vor fi reparate cu lemn de stejar, pe o suprafaţă de 2250 mp. Materialul are o durabilitate sporită, de peste 15 ani. Investiţia este estimată la valoarea de peste 300 000 de euro. Publicul din Iulius Parc va avea în continuare acces la malul Lacului Gheorgheni, deoarece lucrările se vor desfăşura etapizat, pe porţiuni atent delimitate.

Lacul Gheorgheni a fost pus în valoare odată cu Iulius Parc. Spaţiul verde, de 3 hectare, a fost reamenajat, în anul 2013, de compania IULIUS, în urma unei investiţii iniţiale de peste două milioane de euro. Regenerarea zonei verzi din vecinătatea Lacului Gheorgheni a presupus plantarea a peste 400 de arbori maturi, 18 000 de arbuști şi a 10 000 mp de gazon special. De asemenea, a fost amenajată o pistă de ciclism şi alergare de peste 1500 mp, completată de o promenadă parţial suspendată deasupra apei şi un ponton.

Compania IULIUS este singurul dezvoltator de real estate care are grădini urbane de mari dimensiuni drept principale ancore, în proiectele sale mixte de regenerare urbană. În ultimii 10 ani, IULIUS a investit aproximativ 17 milioane de euro în amenajarea a peste 130 000 mp de spaţii verzi, în Palas Iaşi, Iulius Town Timişoara şi la Iulius Mall Cluj.

VEZI ȘI:

Teatru de păpuși și film în Iulius Parc – Vezi programul

O firmă din Cluj amenajează un parc din Roma, în care betonul ”produce” oxigen și pista de biciclete e luminată solar

Noi parcări sigure pentru biciclete, în Cluj-Napoca – vezi care este tariful anual