Prăpăd pe strada Eroilor din Florești – Apele au inundat tot în cale pe strada aflată în proces de modernizare

2

Ploaia de luni seara (6 iulie 2020) a făcut prăpăd pe strada Eroilor din comuna Florești. Viitura a venit de pe dealul din zona Cetatea Fetei și a inundat tot în cale pe strada aflată în proces de modernizare.

Potrivit primarului Horia Șulea, din cauza unei grave erori comise de constructorul drumului, canalizarea nu a putut prelua apa, iar inundațiile au produs mai multe pagube atât materiale, cât și morale.

Șulea le-a promis floreștenilor afectați că va interveni pentru ca aceștia să fie despăgubiți.

“Din cauza unei greșeli grave în succesiunea lucrărilor de construcție a canalizării văii Sânaslăului, parte din locuitorii străzii Eroilor au avut de suferit pagube materiale și mult mai mulți pagube morale. În nume propriu și al administrației publice a comunei Florești, îmi cer scuze public față de toți locuitorii afectați de această gravă greșeală făcută de către constructor. Toți cei afectați material sunt rugați să mă contacteze mâine pentru a trimite o comisie care să stabilească valoarea pagubelor, ca eu la rândul meu să mă pot îndrepta împotriva constructorului. Voi fi întotdeauna alături de floreșteni!”, a anunțat primarul de Florești, Horia Șulea, pe o rețea de socializare.

De asemenea, ploaia a făcut ravagii și pe strada Teilor din aceeași comună. Apa a intrat în mai multe subsoluri, iar oamenii au sunat la 112 și au cerut ajutorul pompierilor.

În acest moment un echipaj din Punctul de Lucru Florești mai acționează pentru evacuarea apei din subsolul unui bloc de apartamente care a fost inundat în cursul serii trecute. Mai exact, a fost inundat un subsol cu o suprafață de cca 100 mp, cu funcțiunea de garaj. Apa acumulată în urma ploilor abundente a depășit adâncimea de 1 m în subsolul respectiv, aici acumulându-se circa 2000 de tone. Prin urmare au fost deteriorate mai multe autoturisme și bunuri, parcate sau depozitate acolo.

 

banner