Premierul Orban: Românii care au peste 65 de ani vor putea ieși din case la o anumită oră pentru cumpărături

0

Președintele Klaus Iohannis și premierul Ludovic Orban au făcut declarații contradictorii despre obligația de a sta acasă a românilor cu vârsta de peste 65 de ani. Mai întâi, președintele a spus că această categorie nu va putea practic ieși din case, iar câteva ore mai târziu, premierul l-a contrazis.

Urmăriți declarațiile celor doi.

Președintele Klaus Iohannis: “Un punct foarte special, țin neapărat să-l mai menționez – persoanele cele mai vulnerabile sunt persoanele peste 65 de ani. Este evident că avem nevoie de măsuri speciale, dar și de restricții speciale.

Și, astfel, pentru a proteja persoanele peste 65, pentru aceste persoane se vor introduce restricții speciale, în sensul că vor trebui, în interesul lor propriu, să stea practic tot timpul acasă”.

Premierul Ludovic Orban: “Cu privire la persoanele peste 65 de ani: sunt cei mai vulnerabili, pentru a-i proteja, se va institui această interdicție de a ieși de la domiciliu, dar nu pe toată perioada zilei. Va exista un interval în care să se poată deplasa pentru a-și cumpăra ce au nevoie, pentru plimbare.

Ne facem un obiectiv ca aceștia să poată fi serviți aproape exclusiv în acest interval, la magazine”.


banner