Prețul apei potabile va fi mărit în județele Cluj, Sălaj și Mureș – ce au declarat reprezentanții Companiei de Apă Someș

0

Reprezentanții Companiei de Apă Someș S.A. au anunțat faptul că prețul apei potabile, respectiv tariful de canalizare-epurare, vor crește de la data de 1 iulie 2023. Astfel, noul preț al apei potabile va fi de 5,58 lei/mc inclusiv TVA (9%), în vreme ce tariful de canalizare-epurare va fi mărit la 5,92 lei/mc inclusiv TVA (9%). Cea mai recentă scumpire realizată de companie a avut loc în luna iulie a anului precedent, atunci când apa potabilă ajungea la 4,81 lei/mc, iar tariful de canalizare-epurare era de 5,10 lei/mc.

Conform explicațiilor oferite de reprezentanții companiei, această decizie a fost generată din dorința de respectare a planului anual de evoluție a tarifelor la apă și canalizare în perioada 2017-2023, conform hotărârii nr. 12/02.10.2018 a Asociației Regionale pentru Dezvoltarea Infrastructurii în Bazinul Hidrografic Someș-Tisa, precum și din nevoia de a îndeplini condițiile din Contractul de Finanțare nr. 225, aferent programului POIM Cluj-Sălaj.

“Reamintim că pentru modernizarea și extinderea infrastructurii de apă și canalizare-epurare, Compania de Apă Someș S.A. a atras o a cincea finanțare în valoare totală de peste 400 milioane de euro, lucrările în cadrul acestui program derulându-se în perioada 2020-2023. Noile prețuri/tarife au fost aprobate de către Autoritatea Națională de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilități Publice, prin Decizia nr. 108/09.06.2023. Ele se vor aplica în întreaga arie regională deservită din județele Cluj, Sălaj și Mureș, cu începere de la 1 iulie“, au declarat reprezentanții Companiei de Apă Someș S.A.

Nu pierde nimic: Urmărește Via Cluj TV și pe Google News!

VEZI ȘI:

Peste 6000 de clujeni vor avea apă potabilă – rețele de apă finalizate în opt localități din județ

Apa potabilă este oprită în Cluj-Napoca și Florești – află zonele avariate și când va fi reluată alimentarea

Compania de Apă Someș aniversează 130 de ani – care este istoria acesteia

banner