Peste 6000 de clujeni vor avea apă potabilă – rețele de apă finalizate în opt localități din județ

0

Compania de Apă Someș S.A. a finalizat cel de-al doilea contract din Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM), finanțat de Uniunea Europeană. Acesta a vizat construirea rețelelor de distribuție, drept componente ale sistemului de alimentare cu apă din Dej, în opt localități din județul Cluj, printre care se numără Mica, Dâmbu Mare, Sânmărghita, Mănăstirea, Nireș, Unguraș, Batin și Valea Ungurașului.

“Este important pentru noi, pentru că, deși a fost perioada de pandemie, constructorii ne-au demonstrat că pot să lucreze și în astfel de situații. […] În cursul acestui an, sperăm să mai finalizăm încă cel puțin șapte contracte, din cele 26 de lucrări avute în acest proiect”, a declarat directorul general al Companiei de Apă Someș S.A., Călin Neamțu.

Aproximativ 6200 de clujeni vor beneficia de apă potabilă

Noile rețele de apă din cele cinci localități care aparțin de comuna Mica se extind pe o lungime de aproape 60 de km, iar cele care aparțin de comuna Unguraș au fost construite pe un segment de peste 26 de km. De asemenea, au mai fost realizate patru stații de pompare, respectiv patru gospodării de apă și au fost reabilitate trei gospodării de apă existente.

“Înseamnă normalitate, iată că și în România se poate, iar cel mai important lucru este că, de astăzi, locuitorii comunei Mica vor beneficia de apă potabilă. […] În acest timp, suntem cu alte proiecte în derulare. Dacă la canalizare încă așteptăm finanțare, la rețelele de gaz, proiectul este aprobat, iar, în perioada imediat următoare, vom semna și contractul de finanțare”, a declarat primarul comunei Mica, Tiberiu Zelencz.

Proiectul contractului din cadrul POIM Cluj-Sălaj a fost demarat în luna martie a anului 2020, iar valoarea acestuia a fost de peste 38 de milioane de lei. Astfel, în jur de 6200 de locuitori din localitățile enumerate vor beneficia de apă potabilă.

VEZI ȘI:

230 de mii de locuitori din Cluj și Sălaj vor fi racordați la rețeaua de apă curentă

Compania de Apă Someș extinde rețeaua de apă și canalizare din Cluj-Napoca

Vești proaste pentru clujeni – Află care sunt localitățile care au rămas fără apă potabilă

banner