Primul campionat mondial de gimnastică ritmică organizat în România are loc la Cluj

0

În Sala Polivalentă din Cluj se află în plină desfășurare Campionatul Mondial de Gimnastică Ritmică pentru Junioare. La eveniment participă 380 de sportive din 62 de țări. România, clasată pe locul 11 în lume la ultimul campionat, organizat în Baku, Azerbaidjan, are cel puțin cinci sportive care luptă pentru medalii.

Campionatele Mondiale de Juniori de Gimnastică Ritmică vor începe de mâine și vor ține până duminică (7-9 iulie), în Cluj-Napoca, la BT Arena. Reprezentanții Federației Internaționale de Gimnastică (FIG) sunt mulțumiți de seriozitatea României pentru campionat și sunt uimiți de modul de organizare al acestuia, declară faptul că “everything is well in place” (totul este la locul său) pentru începerea competițiilor. Sala Polivalentă din Cluj a atras un mare număr de sportive și de spectatori. România a impresionat prin calitatea organizării și prin faptul că a aliniat o echipă bine pregătită, spune președintele Federației Române de Gimnastică Ritmică, Irina Deleanu.

Emoțiile se resimt printre concurente, însă Irina Deleanu, președintele Federației Române de Gimnastică Ritmică (FRGR) are încredere în abilitățile gimnastelor noastre. “Suntem pregătiți pentru medalii, nu accept ideea că nu se poate” spune fosta gimnastă.

Ajuns la a II-a ediție, acesta va fi primul Campionat Mondial de gimnastică din România. Mai mult, România reprezintă pentru prima dată țara la campionat, alături de alți noi-veniți precum: Turcia, Mexic, Chile și mulți alții.

VEZI ȘI:

Vă place gimnastica ritmică? Clujul găzduiește competiția mondială între 23 și 25 august

Un băimărean de 13 ani este câștigătorul primei etape a Campionatului Mondial de Skateboarding, organizată la Cluj-Napoca