Un băimărean de 13 ani este câștigătorul primei etape a Campionatului Mondial de Skateboarding, organizată la Cluj-Napoca

0

Prima etapă de calificare a Campionatului Mondial de Skateboarding 2022, la categoria de vârstă Under19, a avut loc sâmbătă, 10 septembrie, în parcul Rozelor din Cluj-Napoca. Aceasta a fost prima ediție din istoria World Rookie Tour (WRT) care a fost organizată la Cluj-Napoca, iar marele câștigător al competiției este Patric Iluț, un băimărean în vârstă de 13 ani, liderul mondial la categoria de vârstă mai mică de 15 ani.

Aproape 70 de participanți au venit la Cluj-Napoca pentru a concura în etapa de calificări WRT, care le asigură un loc în marea finală a Campionatului Mondial, organizată la Inssbruck, Austria. Cel mai tânăr dintre concurenți a fost o fată de 11 ani din România, iar cel mai tânăr sportiv care a urcat pe podiumul clasamentului general a fost o fată de 12 ani din Israel.

“A fost o super ediție World Rookie Tour, cu o atmosferă incredibilă și cu juniori care au făcut un adevărat spectacol la Cluj. Este un concurs care atrage concurenți din toată lumea, iar copiii se luptă pentru puncte în clasamentul mondial. […] Concursul din Cluj a fost cea mai mare competiție de skate organizată vreodată în România, iar noi ne bucurăm că am reușit să ajungem pe harta celei mai mari competiții mondiale de skateboarding Under19”, a declarat unul dintre organizatorii competiției, Bogdan Iluț.

Patric Iluț, un fenomen al skateboarding-ului mondial

Câștigătorul etapei de calificare din Cluj-Napoca, Patric Iluț, este cunoscut, în comunitatea internațională sub denumirea de “The Flying Boy”, iar, la momentul actual, acesta se află în fruntea clasamentului mondial la categoria Under15. De la vârsta de cinci ani, tânărul sportiv câștigă titluri la nivel național și internațional și uimește întreaga comunitate cu abilitățile sale de skateboarding. De asemenea, acesta are rezultate spectaculoase și la snowboarding, unde a fost lider în clasamentul mondial al Federației Internaționale de Schi.

“Sunt extrem de fericit că am câștigat etapa World Rookie Tour din Cluj. Este un sentiment deosebit să concurezi și să câștigi acasă la tine un titlu mare. Cluj-Napoca, mulțumim, ai fost minunat! Acum abia aștept marea finală, unde sper să câștig din nou un loc bun pentru România”, a precizat Patric Iluț.

Etapa de calificări a Campionatului Mondial a avut loc în Skatepark Rozelor din Cluj-Napoca, după reabilitarea și extinderea acestuia din fondurile publice locale. Astfel, acesta a devenit unul dintre reperele pe harta competițiilor naționale și internaționale și, totodată, un loc potrivit pentru dezvoltarea sportului la nivel profesionist.

Cluj Rookie Fest a fost transmis live, la nivel mondial, pe pagina oficială de Facebook World Rookie Tour și pe site-ul oficial al Campionatului Mondial Skateboarding, iar accesul la eveniment pentru public a fost liber.

VEZI ȘI:

Premieră la Cluj-Napoca: Campionat Mondial de Skateboarding – din ce țări vin concurenții

Doi clujeni vor călători cu bicicleta până la Polul Nord, pentru a promova lectura și sportul

Puterea sportului ajută copiii bolnavi cronic