O echipă de cercetători de la Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară (USAMV) Cluj-Napoca, coordonată de prof. dr. Dan C. Vodnar, a lansat Echibiotic, primul probiotic românesc produs de către o universitate din România. Noul supliment alimentar este rezultatul expertizei și experienței de peste zece ani de cercetări științifice în acest domeniu.
„Suplimentul alimentar Echibiotic este un produs natural ce susține refacerea microflorei intestinale în urma consumului de antibiotic și conține un complex activ format din șase tipuri de tulpini de probiotice special selecționate pentru refacerea microflorei intestinale.
Pentru a intensifica efectul probioticelor la nivel intestinal, produsul este suplimentat cu fibre solubile din surse naturale (inulină), care face parte din clasa fibrelor alimentare și are un rol funcțional în organism deoarece facilitează dezvoltarea bacteriilor probiotice la nivel intestinal”, au spus cercetătorii clujeni.
Dan C. Vodnar a declarat pentru Cluj24 că suplimentul a fost testat pe membrii echipei, în diverse cazuri, mai ales în cure de imunizare, iar rezultatele sunt benefice.
Pentru ce este utilizat și care sunt ingredientele suplimentului
„Pentru producerea suplimentului utilizăm o tehnologie nouă, iar produsul formează extrem de rapid un amestec cu apa sau iaurtul în care se pune. Poate fi consumat de către oricine fără nicio problemă”, a precizat coordonatorul echipei de cercetare.
Noul supliment alimentar conține următoarele ingrediente: 3 g complex de culturi probiotice cu o concentrație de 6×1012 UFC/g alcătuit din Lactobacillus acidophilus, Lactobacillus rhamnosus, Lactobacillus casei, Lactobacillus plantarum, Bifidobacterium brevis, Saccharomyces boulardii, 2g fibre solubile din surse naturale (inulină), maltodextrină (substanță suport), glucoză (îndulcitor).
Echibiotic este recomandat pentru creșterea imunității organismului, îmbunătățirea absorbției de vitamine și minerale, reglarea tranzitul intestinal (diaree/constipație), refacerea microflorei intestinale, combaterea infecțiilor bacteriene și virale (respiratorii, digestive, vaginale, urinare), diminuarea simptomelor de greață, balonare, durere abdominală, colici, combaterea simptomelor digestive cauzate de administrarea antibioticelor.
VEZI ȘI:
USAMV invită publicul să admire 300 de soiuri de trandafiri în plină înflorire – vezi fotografii
Consorțiul din care face parte și USAMV Cluj-Napoca a primit finanțarea prin PNRR – Suma este imensă
Dacă ţi-a plăcut acest articol, urmăreşte Via Cluj TV pe Facebook printr-un Like mai jos: