Codin Maticiuc organizează un cros la Sports Festival, pentru a renova un spital din Cluj-Napoca

0

Clujenii pasionați de sport se vor implica într-o cauză locală, organizată de actorul și producătorul Codin Maticiuc. Crosul Supereroilor revine anul acesta cu o nouă cauză umanitară, iar clujenii au șansa să devină eroi pentru o zi, prin participarea la competiția de alergare. Astfel, în cadrul Sports Festival 2023, „supereroii” se aliniază din nou la start, iar de data aceasta aleargă pentru renovarea Clinicii de Obstetrică-Ginecologie „Dominic Stanca” din Cluj-Napoca. Cursa va începe duminică, 4 iunie, de la ora 8:30, la Cluj Arena. 

Jumătate din taxa de înscriere va merge către această nouă misiune locală a programului Spitale Publice din Bani Privați. Lucrările de renovare vor fi demarate în luna mai, cu Maternitatea. Jumătate din taxa de participare merge către kitul de alergător pe care îl primesc participanții, iar restul se îndreaptă către Spitale Publice din Bani Privați. Cei care vor să doneze mai mult, pot să aloce o sumă mai mare, transmisă online sau la fața locului.

Această inițiativă nu este singura de acest fel organizată în această perioadă la Cluj-Napoca. Pe 1 iunie, o cursă de rățuște va avea loc pe Canalul Morii, pentru a strânge fonduri către construirea unui lift dedicat persoanelor internate la Spitalul Clinic Județean de Urgență, secția Neurologie. Mai multe informații se găsesc AICI.

Codin Maticiuc: „Va veni o zi când o să vă întrebe copiii voștri ce ați făcut voi exact”

Codin Maticiuc a lansat, printr-o postare pe Facebook, un mesaj pentru cetățenii din Cluj-Napoca. „«N-am avut ce face. Eram prea mici. Nu ținea de noi.» Clasic, nu?

Fundația pe care o reprezint începe în 4 zile renovarea maternității din cadrul spitalului de urgență Dominic Stanca. 250.000 de mii de euro. Ține de mine dar de data asta și de voi dacă rămânem să facem și neonatologia. Alți 250.000 de euro.

Ce puteți face? Înscrieți-va alături de mine la Sports Festival la Crosul Supereroilor. Banii de înscriere merg la Dominic Stanca. Nu puteți alerga? Nici eu nu prea pot. Facem cursa de 5 km și mergem dacă vreți. La pas. Veniți cu copiii, cu bunicii. Mergem pe jos.

Dacă la linia de start sunt alături de mine 2000 de clujeni, vă promit că nu plec de la Dominic Stanca până nu termin. Deci? Acum ține de voi! Știu. N-a făcut ministerul, nici primăria. Știu. Dar va veni o zi când o să vă întrebe copiii voștri ce ați făcut voi exact”, a scris Codin Maticiuc.

VEZI ȘI:

Cluj-Napoca: O cursă de rățuște pe Canalul Morii va ajuta la dezvoltarea unui spital

Ioan Ovidiu Sabău și Mihai Silvășan, pe lista invitaților la SportsTalks – ce alte personalități vor fi prezente la Sports Festival

Gabriel Giurgiu, director sportiv “U” Cluj: “Alex Chipciu și Dan Nistor vor rămâne la echipă”

 

 

 

banner