Record pentru Banca Transilvania, de Black Friday – Au fost înregistrate opt milioane de tranzacții într-o zi

0
Foto: Banca Transilvania

Banca Transilvania (BT) a marcat un record istoric de Black Friday, în 10 noiembrie a.c., cu aproape opt milioane de tranzacții într-o singură zi, în creştere cu 28% faţă de ediţia organizată anul precedent, respectiv dublu în comparaţie cu o zi obișnuită. Tranzacțiile au fost realizate prin canalele BT – carduri, POS-uri, bancomate etc.

260 de tranzacții/secundă

S-a triplat numărul de carduri de cumpărături emise instant prin BT Pay, respectiv numărul de majorări a limitei de credit pe card prin aplicație, față de o zi standard.

Pe parcursul unei singure zile de Black Friday, au fost înregistrate peste 600.000 de tranzacţii/oră, în intervalul 8:00 – 9:00, precum şi mai mult de 500.000 de tranzacţii/oră, timp de nouă ore consecutiv, între 8:00 şi 17:00. În acelaşi context, au fost raportate 260 de tranzacţii pe secundă.

De asemenea, peste un milion de tranzacţii au fost realizate prin soluţia de eCommerce a băncii, la clienţii comercianţi, în timp ce numărul de carduri de cumpărături emise instant prin BT Pay, respectiv numărul de majorări a limitei de credit pe card prin aplicaţie s-au triplat faţă de o zi obişnuită.

Ce a însemnat Black Friday 2023:

  • O medie de peste 340.000 de tranzacții/oră derulate prin BT, +25% față de Black Friday 2022;
  • A crescut apetitul clienților BT pentru cumpărăturile în rate, prin programul STAR: +25%, ca volum (Black Friday 2023 vs 2022);
  • A crescut valoarea tranzacțiilor efectuate cu BT Pay la POS-urile comercianților: +30% față de Black Friday 2022;
  • Peste jumătate din cumpărăturile cu cardurile BT au fost realizate online;
  • Cel mai mare coș de cumpărături, achitat cu cardul BT, a fost de 60.000 de euro (echivalent în lei) și a reprezentat un accesoriu-bijuterie;
  • Valoarea medie a coșului de cumpărături de Black Friday achitat prin BT a crescut cu 50% față de o zi obișnuită, la 173 de lei.

Banca Transilvania este principalul procesator de plăți din România datorită dimensiunii business-ului și a volumului de operațiuni derulat prin intermediul său, prin toate canalele.

Maximele istorice înregistrate au fost posibile datorită ecosistemului construit de bancă, care cuprinde, de la programul STAR, super-app-ul BT Pay, cel mai mare număr de carduri din piață, platforma de procesare eCommerce (BTeComm), prin care asigură soluții avansate de plată online cu cardul, până la rețeaua de acceptare a cardurilor BT la comercianți, care cuprinde peste 122.000 de POS-uri.

VEZI ȘI:

APLICAȚIE PENTRU EFICIENTIZAREA CONSUMULUI DE ENERGIE: Cum să economisim bani și să reducem prețul facturilor

VIDEO A fost isterie de Black Friday la Cluj, pentru shaorma gratis

ANM: Cum va fi vremea în minivacanţa de Sf. Andrei și 1 Decembrie

 

banner