VIDEO Grădina Botanică din Cluj-Napoca vrea să devină și mai “verde” – vezi ce acțiuni au avut loc

0

Aproximativ 200 de studenți, din mai multe facultăți ale Universității Babeș-Bolyai (UBB) din Cluj-Napoca, au luat parte la o acțiune de ecologizare a Grădinii Botanice “Alexandru Borza”. Prin interemediul proiectului UBB Goes Green, reprezentanții universității își propun să dezvolte, în incinta Grădinii Botanice și nu numai, cât mai multă infrastructură eco-friendly. Imagini video de la eveniment sunt disponibile în materialul de mai jos.  

“UBB Goes Green este unul dintre proiectele principale ale universității, înscris în mișcările internaționale eco-friendly și de atenție la schimbările climatice. Încercăm, administrativ, să colorăm totul în verde, să avem becuri inteligente, să salvăm consumul de electricitate, bateriile și așa mai departe”, a declarat rectorul UBB, Daniel David.

Noi infrastructuri de apă și de electricitate, în Grădina Botanică

“Am schimbat tot ce înseamnă infrastructura de apă, pentru a elimina pierderile și am realizat noi sisteme de udat. În acest moment, schimbăm partea de infrastructură electrică, încă avem un mic șantier, tocmai în ideea de a eficientiza”, a precizat directorul Grădinii Botanice, Mihai Pușcaș.

Evenimentul s-a încheiat cu inaugurarea unei noi alei dedicate biodiversității, amenajată cu scopul de a informa publicul larg despre importanța protejării florei și faunei din mediul înconjurător.

VEZI ȘI:

Cheile Turzii, ecologizate de reprezentanții Consiliului Județean Cluj

Turism Fără Deșeuri: Eveniment de ecologizare inedit în zona Cheile Turzii – Transportul este asigurat din Cluj-Napoca

Gunoiul va fi plătit la kilogram – Află ce schimbări aduce Supercom pe piața colectării deșeurilor