România, egal cu Belarus – Calculele pentru calificare la EURO se complică

0

Naționala României a fost ținută în șah de Belarus, 0-0, în preliminariile EURO 2024. Fără spectatori pe stadion, atmosfera a fost una de partidă amicală, iar prestația jucătorilor pe măsură. În ciuda unei posesii superioare (63%-37%), tricolorii au împins permanent jocul spre poarta adversă, dar la finalizare imprecizia a fost mare. Drăguș, Alibec sau Nicușor Stanciu au ratat pe rând situații bune de a deschide scorul atât în prima repriză, cât și după pauză.

Nici intrările lui Hagi, Moruțan, Mihăilă sau Louis Muntenu nu au adus un plus la finalizare, iar România ratează șansa să își asigure în mare măsură calificarea la turneul final.

Deși Belarus s-a limitat la ieșiri pe contraatac, portarul Horațiu Moldovan a intervenit excelent în trei situații. În cealaltă partidă a Grupei I, Kosovo a învins cu scorul de 3-0 în Andorra.

După această remiză, România se menţine pe locul secund, cu 13 puncte, după Elveţia, 14 puncte, dar urmată de Israel, 11 puncte, Kosovo, șapte puncte, Belarus, cinci puncte, şi Andorra, două puncte.

Pentru tricolori urmează meciul cu Andorra, duminică de la ora 21:45.

VEZI ȘI:

România vs Belarus: Cine sunt cei trei jucători OUT din lot și ce avertisment au primit tricolorii

Fundaș CFR Cluj, în Israel: “Vin rachete și din nord, dinspre Liban, nu doar din sud, dinspre Fâșia Gaza”

“U” Olimpia Cluj evoluează în Cehia, în play-off-ul UEFA Women’s Champions League!

 

banner