Sabău, despre duelul cu Hagi: “Am jucători de calitate. Nu se pune problema sa fim timizi.” Ce jucători îi lipsesc?

0

Duelul dintre FC Universitatea Cluj și FC Farul Constanța din etapa 13 a SuperLigii se va disputa sâmbătă, 21 octombrie. Începe la ora 21:45, la baza sportivă a ”marinarilor”. Antrenorul Ioan Ovidiu Sabău a declarat într-o conferință de presă susținută de club:”Nu vreau să îl văd supărat, vreau să mă văd pe mine fericit”, referitor la prietenul său și managerul tehnic al constănțenilor, Gică Hagi.

Despre meciul de mâine 

“Întâlnim campioana, o echipă bine antrenat de Hagi. Cu niște principii de joc, destul de omogenă și jucători care dacă sunt lăsați și au spații e greu să îi blochezi, mai ales că îl au și pe Budescu, acel jucător care în unele momente poate să inventeze un șut, o pasă. Un jucător care are calitate pentru campionatul nostru. Este clar că nu va fi ușor, dar în același timp am încredere că și eu am jucători de calitate, jucători foarte valoroși. Iar la astfel de jocuri nu se pune problema să fim timizi sau să nu facem ceea ce știm noi să facem foarte bine, să avem posesii, să controlăm jocul.”, spune antrenorul clujenilor.

Referitor la tactica pe care o va folosi în partida contra lui Hagi, Ioan Ovidiu Sabău încă face modificări:„Va trebui noi să arătăm foarte bine și din punct de vedere fizic, să înțelegem și să respectăm ce am antrenat din punct de vedere tactic. Vom stabili noi detalii mâine și înainte de joc, cum considerăm că este bine să abordăm un astfel de joc, cu un pressing sus, mai retras. Ne gândim, mai analizăm să vedem ce ni se potrivește.”

Ce jucători lipsesc de la Universitatea Cluj?

În partida Universitatea Cluj – Sepsi OSK, Bogdan Vătăjelu a trebuit să părăsească terenul din cauza unei accidentări, după 28 de minute petrecute în joc. “Nu știm cât va sta fără să se antreneze, să joace. Din păcate e o pierdere importantă, mai ales că a început să aibă ritm, să aibă mai multă încredere în el și uite că a venit acestă accidentare destul de urâtă. Două săptămâni nu îl pot folosi.”, spune Ioan Ovidiu Sabău.

Mai adaugă despre mijlocașul Marco Fossati și nou venitul Elvis Manu: “Din păcate Fossati s-a accidentat. De ce mi-a fost teamă n-am scăpat, așa se întâmplă cu jucătorii care au stat fără să se antreneze, fără să joace pentru o perioadă destul de lungă. Manu e undeva la 50%. Mai are nevoie de vreo două săptămâni.”

Cum se clasează echipele?

În clasamentul SuperLigii, Universitatea Cluj se află pe locul opt, cu trei victorii, șase remize și trei înfrângeri, acumulând 15 puncte. Farul Constanța a jucat cu o partidă mai puțin în SuperLigă, fiind restant meciul împotriva UTA Arad, care e programat la final de octombrie. Se poziționează pe locul cinci în clasamnet, cu șase victorii și cinci înfrângeri, acumulând 18 puncte.

Foto: Federația Română de Fotbal

VEZI ȘI:

Oficial CFR Cluj, după incidentul violent cu “U” Cluj: “Vor fi deschise dosare penale”

VIDEO: Bătaie cu spray lacrimogen între ultrașii U Cluj și CFR

Cine este singurul fotbalist român care a jucat în toate cele cinci ligi de top din Europa?