Specialiștii USAMV au învățat copiii să planteze răsaduri, iar pe cei cei mari cum să taie pomii corect

0

Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară (USAMV) din Cluj-Napoca a organizat la Stațiunea de Cercetare Horticolă (SCH), două evenimente inedite, adresate atât copiilor, cât și adulților pasionați de grădinărit și care au vrut să învețe din tainele legumiculturii și pomiculturii.

Este vorba despre două ateliere în aer liber, unul destinat copiilor, iar al doilea adulților. Astfel, cei mici au participat la un atelier în care au învățat despre răsadurile de legume și au lucrat sub îndrumarea specialiștilor SCH.

La rândul lor, ”cei mari” au participat la un atelier de pomicultură, în care au aflat despre tăierile la pomi fructiferi și au lucrat, de asemenea, împreună cu specialiștii stațiunii în livezile de la SCH.

”Începutul lunii aprilie este perioada în care pasionații de grădinărit au foarte multe de făcut. Cei care nu au reușit să termine tăierile de rărire și fructificare la pomii fructiferi mai au șansa să finalizeze aceste lucrări și pot continua cu tratamentele fitosanitare, care sunt foarte importante în această perioadă. În grădina de legume se pregătește solul, iar cei care au solarii se pregatesc pentru plantarea răsadurilor, așa că sperăm să venim în întâmpinarea celor pasionți cu sfaturi și demonstrații despre aceste lucrări. Pentru recolte bogate aceste lucrări trebuie executate corect, de aceea Stațiunea de Cercetare Horticolă din cadrul USAMV Cluj-Napoca vine în sprijinul iubitorilor de grădinărit și își deschide porțile timp de câteva ore, pentru a oferi informații valoroase și demonstrații despre aceste lucrări”, a explicat directorul Stațiunii de Cercetare Horticolă (SCH), Biolog dr. Lukacs Lehel.