Sute de haine gratuite pentru persoanele nevoiașe din Cluj

1

Organizația JCI Cluj a creat un târg de articole vestimentare destinat oamenilor cu posibilități financiare reduse, astfel încât acestea să își poată alege acele haine de care au nevoie. Evenimentul a avut loc sâmbătă, 19 februarie, și a fost găzduit de Palatul Urania din Cluj-Napoca.

Inițiativa organizației face parte din proiectul #ReClothing, prin care aceasta își propune să demonstreze faptul că orice aritcol vestimentar poate fi refolosit. Hainele puse la dispoziția celor nevoiași au provenit de la clujenii generoși, care au răspuns apelului organizației de a dona acele haine pe care nu le mai folosesc.

“Noi, cei din JCI Cluj, luptăm pentru a demonstra tuturor că cele mai multe articole vestimentare pot fi salvate și nu ar trebui să ajungă direct la gunoi, atunci când ne plictisim de ele. În ultimele luni, i-am încurajat pe clujeni să doneze haine. Ne-am bucurat să vedem că oamenii au fost deschiși în fața acestei idei și acțiunea a fost una de impact”, a declarat Ioana Pîrlea, președintele JCI Cluj.

Pe parcursul anului 2021, JCI Cluj a organizat trei târguri de vânzare, prin intermediul cărora a strâns fonduri pentru dotarea unor școli din mediul rural, respectiv pentru achiziționarea de cadouri speciale spre a fi oferite în pragul sărbătorilor.

VEZI ȘI:

Primăria Cluj-Napoca recrutează personal pentru recensământ – vezi cum te poți implica

Cristian Manolachi: Rusia încearcă să rescrie istoria!

Garsoniera de 11 mp din Cluj, parodiată de grupul de pop opera AD Libitum Voices