U-BT Cluj-Napoca anunță un nou transfer

0
Foto: U BT Cluj-Napoca - Facebook

U-Banca Transilvania a anunțat astăzi realizarea un nou transfer. Este vorba despre Mareks Mejeris, baschetbalist cu o experiență bogată în naționala Letoniei. Conform unui comunicat al echipei clujene, Mejeris împlinește în septembrie 32 de ani, măsoară 2.07 metri și poate fi utilizat pe pozițiile 3, respectiv 4. Jucătorul baltic vine la U-Banca Transilvania de la finalista ediției precedente din Basketball Champions League, Hapoel Ierusalim

Mareks Mejeris și-a început cariera profesionistă în 2009, alături de echipa orașului natal, BK Liepāja. Ulterior s-a transferat în eșalonul secund din Spania, la Club Baloncesto Clavijo. În Spania, letonul a mai îmbrăcat maioul formațiilor Fuenlabrada și Ford Burgos.

În 2014, jucătorul s-a întors în țara natală, unde a câștigat trei titluri cu VEF Riga. A fost desemnat MVP-ul Play-Off-ului din Letonia și a primit în 2016 distincția pentru cel mai bun jucător defensiv al sezonului. Mai târziu, sportivul și-a continuat cariera în Rusia, la Parma Basket, evoluând inclusiv în Liga VTB.

Totodată, Mareks Mejeris a jucat o scurtă perioadă la gruparea italiană Victoria Libertas Pesaro, iar sezonul precedent l-a găsit în Israel, la Hapoel Ierusalim. Astfel, acesta a înregistrat statistici de 7.4 puncte, 3.7 recuperări și 1.9 pase decisive în Basketball Champions League.

Alături de naționala Letoniei, jucătorul a participat la EuroBasket 2011, 2013 și 2015.

VEZI ȘI:

Emi Cățe, după prelungirea contractului cu U-BT: “Mă simt apreciat atât de club, cât și de suporteri”

“U” Cluj a obținut o remiză împotriva vicecampioanei Sloveniei – Oancea a înscris golul egalizator

Nandor Kuti, după zece ani petrecuți la U-BT Cluj-Napoca: “Îmi este foarte greu să mă despart de echipă”

banner