U-BT Cluj-Napoca, aproape eliminată matematic din EuroCup – declarații Mihai Silvășan și Emi Cățe

0

Baschetbaliștii de la U-BT Cluj-Napoca au fost învinși marți, 31 ianuarie, pe teren propriu, de formația BC Lietkabelis, scor 75-77, în cea de-a patra etapă din returul grupelor EuroCup. La finalul unui meci de infarct, în care, deși aveau de recuperat un handicap de zece puncte în ultimul minut al sfertului decisiv, clujenii au fost foarte aproape să producă miracolul, campioana României a înregistrat al nouălea eșec din actuala ediție a competiției europene și păstrează șanse minime pentru accederea în fazele eliminatorii. Întreaga cronică a partidei este disponibilă AICI.

Victoria împotriva echipei din Lituania era obligatorie pentru ca ardelenii să mai aibă speranțe reale pentru calificarea în playoff-ul EuroCup. În cazul în care ar fi reușit să câștige, aceștia ar fi avut un bilanț format din cinci succese și opt eșecuri, același ca al celor de la BC Lietkabelis. Altfel, doar un parcurs pefect și o minune o mai poate salva pe campioana României de la părăsirea competiției. Iată situația actuală în clasamentul grupei A:

La finalul partidei disputate în Sala Polivalentă din Cluj-Napoca, antrenorul “studenților”, Mihai Silvășan, și jucătorul Emanuel Cățe au vorbit atât despre momentele cheie care au influențat soarta jocului, cât și despre deciziile controversate arbitraj, care au declanșat, de mai multe ori, furia celor peste 7000 de fani clujeni.

Emanuel Cățe: “Mai sunt încă cinci meciuri, șansele nu sunt pierdute”

“Cred că, o mare parte din joc, am respectat planul și am făcut ceea ce trebuia să facem. Am avut și câteva erori, unele pe care nu am putut să le controlăm. Am luptat până în ultima secundă, nu am reușit să câștigăm și asta e frustrant pentru toată lumea, dar mai sunt încă cinci meciuri, șansele nu sunt pierdute. […] Am simțit că nu au fost decizii de arbitraj pentru noi, dar, în același timp, trebuie să știm că nu ne va da nimeni nimic, trebuie să controlăm ceea ce depinde de noi“, a declarat Emi Cățe.

Declarațiile pivotului ardelenilor pot fi urmărite în materialul de mai jos.

Silvășan: “Nu mi s-a părut nici mie că s-a arbitrat într-un mod echitabil”

“Este o înfrângere dureroasă, cred eu că ne-am luptat și am arătat caracter de luptă, însă, din păcate, nu am avut o seară foarte bună în ceea ce privește procentajele, atât la aruncări de trei puncte, cât și la aruncări libere. În astfel de meciuri, orice mică greșeală în apărare se simte și mai tare, iar noi am făcut unele greșeli mentale care ne-au costat. […] E greu să vorbesc în acest moment despre arbitraj. Nu mi s-a părut nici mie că s-a fluierat într-un mod echitabil, însă asta este doar o părere la cald după joc. Evident, în seara asta mă voi uita la meci, voi analiza și voi vedea câte greșeli au fost din cauza noastră și câte din cauza arbitrilor”, a declarat Mihai Silvășan.

Întreaga conferință de presă, în cadrul căreia au participat tehnicienii celor două echipe, este disponibilă aici:

Pentru U-BT Cluj-Napoca, urmează, pe terenul formației Dinamo București, primul duel din faza TOP 10 a Ligii Naționale de Baschet Masculin (LNBM). Acesta va avea loc sâmbătă, 4 februarie, de la ora 18:30.

VEZI ȘI:

U-BT, învinsă în ultimele secunde de BC Lietkabelis – final de INFARCT în BT Arena

U-BT Cluj-Napoca caută, în fața fanilor, a cincea victorie din EuroCup – ce au declarat Silvășan și Stipanovic?

U-BT, pe drumul spre al treilea titlu consecutiv din Liga Națională – clujenii debutează în TOP 10