U-BT, învinsă în ultimele secunde de BC Lietkabelis – final de INFARCT în BT Arena

0

Baschetbaliștii de la U-BT Cluj-Napoca au fost învinși marți, 31 ianuarie, pe teren propriu, de formația BC Lietkabelis, scor 75-77, în cea de-a patra etapă din returul grupelor EuroCup. Astfel, campioana României ajunge la un bilanț de patru victorii, respectiv nouă înfrângeri și, indiferent de rezultatele celorlalte meciuri ale etapei, va rămâne pe poziția a noua în clasamentul grupei A, loc care nu le asigură calificarea în fazele eliminatorii ale competiției europene.

Primul angajament a fost câștigat de clujeni, care au deschis scorul cu două puncte aduse prin acțiunea lui Andrija Stipanovic. Până la jumătatea sfertului, niciuna dintre echipe nu a reușit să se distanțeze pe tabela de marcaj, însă, după încă un minut de joc, gazdele au rupt ritmul și și-au creat un avantaj de șase puncte. Totuși, ardelenii au comis mai multe greșeli de joc, astfel încât, după primele zece minute, scorul era egal, 19-19.

Sfertul secund a început în forță pentru ardeleni, care, după alte trei minute de joc, încurajați de atmosfera electrizantă din BT Arena, și-au creat un avans de șapte puncte. Oaspeții nu au renunțat la luptă și, cu două minute înainte de pauza mare, au reușit să egaleze scorul. În cele din urmă, grație unui coș din afara semicercului înscris pe sirenă, lituanienii au beneficiat de de două puncte avans la finalul primei reprize.

Duel de foc în BT Arena, cu mai multe decizii controversate de arbitraj

Sfertul trei a continuat într-o manieră similară. Ambele echipe au continuat să lupte pentru victorie, iar, după încă cinci minute de joc, diferența pe tabela de marcaj era de un singur punct în favoarea oaspeților. Totuși, lituanienii au profitat de alte erori comise de clujeni și au reușit să intre în actul decisiv al partidei cu un avantaj de zece puncte.

Ultimul sfert al meciului a început bine pentru clujeni, care au redus handicapul la doar șase lungimi. Aceștia s-au apropiat la doar cinci puncte de egalare, când arbitrii au semnalat un fault ofensiv comis de Kasey Shepherd, deși acesta reușise să înscrie din acțiune. Totodată, a fost a cincea greșeală personală a americanului, care a fost eliminat din joc.

Incredibil – U-BT recuperează 10 puncte cu un minut înainte de final

Cu un minut și 20 de secunde înainte de încheierea duelului, ardelenii erau conduși cu zece puncte. Totuși, ca prin miracol, în nu mai multe de zece secunde, Leo Meindl a înscris o dată din spatele arcului de cerc și o dată, cu fault, din acțiune și a ridicat tribunele în picioare. Din păcate, lituanienii au reușit să mențină posesia și au câștigat dramatic, la ultima fază a confruntării.

U-BT Cluj-Napoca a punctat prin următorii jucători: Nemanja Gordic (17), Leo Meindl (14), Andrija Stipanovic (9), Emanuel Cățe (9), Jalen Jones (8), Stefan Bircevic (6), Patrick Richard (6), Kasey Shepherd (4), respectiv Karel Guzman (2). A mai evoluat și Nandor Kuti. Din tabăra oaspeților, s-a remarcat Gediminas Orelik, cu 20 de puncte înscrise.

Pentru elevii lui Mihai Silvășan, urmează, pe terenul formației Dinamo București, primul duel din faza TOP 10 a Ligii Naționale de Baschet Masculin (LNBM). Acesta va avea loc sâmbătă, 4 februarie, de la ora 18:30.

VEZI ȘI:

U-BT Cluj-Napoca caută, în fața fanilor, a cincea victorie din EuroCup – ce au declarat Silvășan și Stipanovic?

U-BT, pe drumul spre al treilea titlu consecutiv din Liga Națională – clujenii debutează în TOP 10

U-BT Cluj-Napoca, învinsă dramatic de Reyer Veneția, după ce a revenit de la 16 puncte diferență