U-BT, pe drumul spre al treilea titlu consecutiv din Liga Națională – clujenii debutează în TOP 10

0

Baschetbaliștii de la U-BT Cluj-Napoca au obținut vineri, 27 ianuarie, pe teren propriu, cel de-al 15-lea succes din sezonul regulat al Ligii Naționale de Baschet Masculin (LNBM), împotriva formației CSM Târgu Mureș, scor 94-73, și au încheiat prima fază a competiției în fruntea conferinței A, cu o singură înfrângere, înregistrată, tot în fața fanilor, cu Rapid București. Astfel, campioana României debutează în TOP 10 de pe prima poziție a clasamentului, loc pe care îl împarte cu CSM CSU Oradea, liderul conferinței B, care a terminat cu același bilanț de 15-1.

Zece echipe care au evoluat în fiecare dintre cele două conferințe încă se mai află în cursa pentru cucerirea titlului național. Din conferința A, au avansat, alături de U-BT și Rapid București, formațiile FC Argeș Pitești, CSU Sibiu, respectiv SCM U Craiova, în vreme ce, din conferința B, împreună cu CSM Oradea, au trecut mai departe SCM Timișoara, Dinamo București, CSO Voluntari, respectiv CSM Constanța.

Conform regulamentului stabilit de Federația Română de Baschet (FRB), rezultatele înregistrate în meciurile disputate între echipele provenite din aceeași conferință se contabilizează în TOP 10, motiv pentru care situația inițială în clasamentul fazei superioare din LNBM se prezintă în felul următor:

FRB a anunțat și programul complet al meciurilor din TOP 10 LNBM

De asemenea, a fost stabilit și programul complet al duelurilor din TOP 10, însă, în cazul echipelor care evoluează în competițiile europene (Cluj-Napoca, Oradea, Craiova și Timișoara), acesta va suferi modificări în săptămânile în care au loc partidele internaționale. Iată programul provizoriu al partidelor disputate de U-BT Cluj-Napoca:

  • Etapa 1, 04.02.2023: Dinamo București vs U-BT Cluj-Napoca
  • Etapa 2, 08.02.2023: SCM Tmișoara vs U-BT Cluj-Napoca
  • Etapa 3, 04.03.2023: U-BT Cluj-Napoca vs CSO Voluntari
  • Etapa 4, 11.03.2023: CSM Constanța vs U-BT Cluj-Napoca
  • Etapa 5, 18.03.2023: CSM CSU Oradea vs U-BT Cluj-Napoca
  • Etapa 6, 22.03.2023: U-BT Cluj-Napoca vs Dinamo București
  • Etapa 7, 25.03.2023: U-BT Cluj-Napoca VS SCM Timișoara
  • Etapa 8, 29.03.2023: CSO Voluntari vs U-BT Cluj-Napoca
  • Etapa 9, 01.04.2023: U-BT Cluj-Napoca vs CSM Constanța
  • Etapa 10, 07.04.2023: U-BT Cluj-Napoca vs CSM CSU Oradea

Prima confruntare a elevilor lui Mihai Silvășan din faza în care își vor apăra trofeul cucerit în ultimele două sezoane va avea loc sâmbătă, 4 februarie, pe terenul celor de la Dinamo București, iar ora de începe a partidei urmează să fie anunțată de reprezentanții FRB.

VEZI ȘI:

Liderul U-BT Cluj-Napoca dispută, în fața fanilor, ultimul meci din prima fază a Ligii Naționale

Mihai Silvășan, după eșecul din Veneția: “Nu am reușit să rămânem puternici din punct de vedere mental”

U-BT Cluj-Napoca, învinsă dramatic de Reyer Veneția, după ce a revenit de la 16 puncte diferență

banner