U-BT Cluj-Napoca, învinsă dramatic de Reyer Veneția, după ce a revenit de la 16 puncte diferență

0

Baschetbaliștii de la U-BT Cluj-Napoca au fost învinși marți, 24 ianuarie, în deplasare, de formația Umana Reyer Veneția, scor 95-90, în cea de-a treia etapă din returul grupelor EuroCup. Astfel, campioana României ajunge la un bilanț format din patru victorii, respectiv opt înfrângeri și, pentru moment, rămâne pe poziția a opta în clasamentul grupei A, loc care le asigură calificarea în fazele eliminatorii ale competiției europene.

Primul angajament al confruntării a fost câștigat de clujeni, însă primele puncte au fost înscrise de italieni, care au dominat debutul jocului și și-au creat, după doar trei minute, un avantaj de nouă lungimi. Totuși, prin acțiunile consecutive semnate de Andrija Stipanovic și Kasey Shepherd, diferența a fost redusă la o singură posesie. Încurajați de fanii numeroși, gazdele au încheiat primul sfert cu un avantaj de opt puncte.

Sfertul secund a început cu un coș de la distanță înscris de italieni, care au continuat excelent partida și s-au distanțat la 16 puncte pe tabela de marcaj. Ardelenii s-au luptat pentru a reveni în meci și, chiar dacă nu au reușit să micșoreze semnificativ diferența, au redus-o la 11 puncte odată cu intrarea jucătorilor la vestiare.

U-BT recuperează un handicap de 16 puncte și preia conducerea

Cea de-a doua repriză a debutat la fel de bine pentru formația gazde, care a punctat instant din spatele semicercului. Clujenii nu s-au dat bătuți și au reușit să se apropie la șapte lungimi de egalare. După încă cinci minute de joc, grație mai multor acțiuni colective, campioana României a reușit să se apropie la doar două puncte pe tabela de marcaj.

Cu 20 de secunde înainte de intrarea în actul decisiv, Leo Meindl a egalat scorul, cu un coș înscris din spatele arcului de cerc. Deoarece au condus ultimul atac al sfertului trei, italienii au beneficiat de două puncte avantaj înaintea celor zece minute care urmau să decidă soarta partidei. După încă trei minute de joc, clujenii au preluat, pentru prima oară, conducerea, iar finalul confruntării se anunța incendiar. Cu șase minute înainte de final, gazdele au reușit să își refacă un avantaj de șase puncte, pe care l-au extins, după un timeout cerut de Mihai Silvășan, la opt lungimi.

Final dramatic în arena din Veneția – duel până în ultima secundă

Încurajați de cei aproximativ 100 de fani români prezenți în arena din Veneția, ardelenii au revenit din nou în meci și, trei minute mai târziu, au reușit o nouă egalare. Speranțele au fost spulberate aproape instant, deoarece italienii s-au distanțat la șapte puncte. În cele din urmă, în ciuda eforturilor disperate ale clujenilor de a produce o minune, aceștia s-au impus dramatic, la diferență de cinci puncte, exact ca în meciul din tur.

U-BT Cluj-Napoca a punctat prin următorii jucători: Leo Meindl (15), Andrija Stipanovic (15), Kasey Shepherd (13), Stefan Bircevic (13), Patrick Richard (12), Emanuel Cățe (10), Nemanja Gordic (7), respectiv Karel Guzman (5). A mai evoluat și Jalen Jones.

Pentru elevii lui Mihai Silvășan, urmează, în fața fanilor din BT Arena, duelul cu CSM Târgu Mureș, în cea de-a 18-a etapă din sezonul regulat al Ligii Naționale de Baschet Masculin (LNBM). Acesta va avea loc vineri, 27 ianuarie, de la ora 18:00.

VEZI ȘI:

U-BT Cluj-Napoca, în fața returului cu Reyer Veneția – ce au declarat Silvășan și Guzman?

U-BT continuă șirul de victorii în Liga Națională – campioana României s-a impus categoric la Miercurea Ciuc

U-BT Cluj-Napoca, victorie dificilă pe terenul Cedevitei Ljubljana – primul succes în deplasare din EuroCup