U-BT continuă șirul de victorii în Liga Națională – campioana României s-a impus categoric la Miercurea Ciuc

0

Baschetbaliștii de la U-BT Cluj-Napoca au învins sâmbătă, 21 ianuarie, în deplasare, formația CSM Miercurea Ciuc, scor 61-94, în cea de-a 17-a etapă din sezonul regulat al Ligii Naționale de Baschet Masculin (LNBM). Astfel, campioana României ajunge la un bilanț de 14 succese și o singură înfrângere și se menține pe poziția de lider în clasamentul conferinței A.

Deși gazdele au arătat o formă bună de joc, partida a fost controlată, în mare parte, de clujeni, care, la finalul primului sfert, aveau deja un avantaj de șapte puncte. La pauza meciului, această diferență a fost extinsă la 13 lungimi, iar deznodământul meciului părea inevitabil încă dinainte ca repriza secundă să înceapă.

Totuși, în sfertul trei, harghitenii s-au apropiat la doar șase puncte de egalare, dar nu au putut să își oprească adversarii, care, în debutul actului decisiv, aveau un avans de 11 lungimi pe tabela de marcaj. În cele din urmă, “studenții” s-au impus fără probleme, la o diferență de 33 de puncte, și au obținut cel de-al 14-lea succes din campionat.

Tinerii jucători de la U-BT au primit minute suplimentare pe parchet

Înaintea meciului de la Miercurea Ciuc, antrenorul ardelenilor, Mihai Silvășan, declara că își dorește să trimită pe parchet cât mai mulți baschetbaliști tineri, intenție pe care a respectat-o. Akos Szentkuti, David Lăpuște, respectiv Eduard Roschnafsky au evoluat mai mult de 15 minute fiecare.

U-BT Cluj-Napoca a punctat prin următorii jucători: Emanuel Cățe (30), Jalen Jones (16), Leo Meindl (14), David Lăpuște (7), Eduard Roschnafsky (6), Stefan Bircevic (6), Karel Guzman (5), Nandor Kuti (4), Patrick Richard (2), Kasey Shepherd (2), respectiv Andrija Stipanovic (2).

Pentru “studenți”, urmează, tot în deplasare, duelul cu italienii de la Umana Reyer Veneția, în cea de-a treia etapă din returul grupelor EuroCup. Acesta va avea loc marți, 24 ianuarie, de la ora 21:00.

VEZI ȘI:

Mihai Silvășan, după succesul de la Ljubljana: “Avem șanse să ne calificăm în playoff”

U-BT Cluj-Napoca, victorie dificilă pe terenul Cedevitei Ljubljana – primul succes în deplasare din EuroCup

U-BT Cluj-Napoca și-a aflat prima adversară din turneul final al Cupei României – vezi tabloul complet