U-BT Cluj-Napoca, victorie dificilă pe terenul Cedevitei Ljubljana – primul succes în deplasare din EuroCup

0

Baschetbaliștii de la U-BT Cluj-Napoca au învins miercuri, 18 ianuarie, în deplasare, formația Cedevita Olimpija Ljubljana, scor 80-88, în cea de-a doua etapă din returul grupelor EuroCup. Astfel, campioana României a obținut al patrulea succes din actuala ediție a competiției europene, la finalul unui meci dificil, în care s-a bucurat atât de revenirea pe parchet a cubanezului Karel Guzman, care a absentat în primele patru partide disputate în 2023, cât și de debutul americanului Jalen Jones, un jucător cu experiență de două sezoane în NBA.

Primul angajament a fost câștigat de oaspeți, care au punctat aproape instant prin Stefan Bircevic, cu un coș din spatele arcului de cerc. Leo Meindl a marcat și el de la distanță, iar, după ce Bircevic a reușit să înscrie încă o triplă, avansul clujenilor s-a extins la zece lungimi. După un prim sfert incredibil de eficient pentru ardeleni, slovenii aveau de recuperat un handicap de nouă puncte.

Sfertul secund a început la fel de bine pentru “studenți”, care, un minut mai târziu, și-au majorat avantajul la 12 puncte. Gazdele nu au renunțat la luptă și s-au apropiat la opt puncte de egalare, însă oaspeții s-au distanțat imediat la 15 lungimi pe tabela de marcaj. În cele din urmă, din cauza mai multor greșeli comise de ardeleni, prima repriză s-a încheiat cu scorul de 34-41.

Duel de foc în Slovenia – Cedevita revine în meci și preia conducerea

Intrați mult mai motivați de la vestiare, slovenii au reușit, după un minut și jumătate de joc în repriza secundă, să recupereze din diferență și să egaleze scorul. Totuși, două coșuri din afara semicercului semnate de Guzman și Kasey Shepherd au liniștit tensiunea apărută în tabăra clujenilor. Bucuria clujenilor nu a durat foarte mult, deoarece gazdele au continuat să lupte și, pentru prima dată, au reușit să preia conducerea.

Slovenii ar fi intrat cu avantaj în ultimul act al partidei, dacă Nemanja Gordic nu ar fi înscris, pe sirenă, un coș de trei puncte, prin care și-a desprins echipa la două puncte diferență. Jalen Jones, aflat la primul meci în maioul alb-negrilor, a deschis sfertul decisiv cu două reușite din afara semicercului, iar clujenii și-au recreat un avans de nouă lungimi.

Încurajați de fanii prezenți în tribunele arenei, gazdele au continuat, până la ultima fază, să spere la o răsturnare a rezultatului, dar jucătorii campioanei României nu și-au permis să scape încă o victorie printre degete, motiv pentru care au reușit să se impună la o diferență de opt puncte.

Jalen Jones, debut excelent pentru “studenți” – 14 puncte marcate

U-BT Cluj-Napoca a punctat prin următorii jucători: Jalen Jones (14), Kasey Shepherd (14), Andrija Stipanovic (14), Stefan Bircevic (13), Patrick Richard (11), Leo Meindl (6), Karel Guzman (6), Nemanja Gordic (6), respectiv Emanuel Cățe (4). A mai evoluat și Nandor Kuti. Din tabăra slovenilor, s-a remarcat senzaționalul Yogi Ferrell, care a încheiat confruntarea cu un total de 27 puncte înscrise.

Pentru elevii lui Mihai Silvășan, urmează, tot în deplasare, duelul cu formația CSM Miercurea Ciuc, în cea de-a 17-a etapă din sezonul regulat al Ligii Naționale de Baschet Masculin (LNBM). Acesta va avea loc sâmbătă, 21 ianuarie, de la ora 16:00.

VEZI ȘI:

Mihai Silvășan, înaintea duelului cu Cedevita Ljubljana: “Cheia jocului va fi reprezentată de apărare”

U-BT se duelează cu ultima clasată din EuroCup – campioana României caută primul succes în deplasare

U-BT Cluj-Napoca și-a aflat prima adversară din turneul final al Cupei României – vezi tabloul complet