U-BT Cluj-Napoca, învinsă în ultimele secunde de JL Bourg – final dramatic în Franța

0

Baschetbaliștii de la U-BT Cluj-Napoca au fost învinși miercuri, 12 octombrie, în deplasare, de formația franceză JLBourg-en-Bresse, scor 88-85, în primul meci din noul sezon al EuroCup, cea de-a doua competiție valorică de pe bătrânul continent. Deși debutează cu un eșec în competiția europeană, elevii lui Mihai Silvășan au luptat eroic până în ultima secundă a jocului și puteau obține victoria, într-un final dramatic al duelului din Franța. 

Începutul partidei a fost unul spectaculos și, în același timp, disputat, astfel încât cele două formații se aflau la egalitate după primele șase minute de joc. Ulterior, Andrija Stipanovic a avut mai multe ratări consecutive de sub panou, iar Patrick Richard și Karel Guzman nu au reușit să introducă mingea în coș, prin aruncări din spatele semicercului.

Gazdele au beneficiat de patru puncte avans la finalul primului sfert. Campioana României a reușit să revină în sfertul secund și s-a apropiat la un singur punct pe tabela de marcaj, însă precizia aruncărilor de la distanță ale formației franceze au mărit diferența până la nouă. În cele din urmă, prima repriză s-a încheiat cu scoul de 37-32.

Campioana României luptă eroic în primul meci din EuroCup

Odată începută cea de-a doua jumătate a meciului, ardelenii au mărit intensitatea atacurilor și, după patru minute de joc, aceștia au găsit egalarea printr-un coș de la distanță al lui Leo Meindl, care a făcut, încă o dată, o partidă foarte bună.

Totuși, JL Bourg a intrat cu un avantaj de 11 puncte în ultimul act al partidei. Guzman a deschis sfertul decisiv cu două triple consecutive, care au readus speranța unui succes pentru formația oaspete.

Final de infarct în Franța – meciul s-a disputat până în ultima secundă

Cu 50 de secunde înainte ca sirena să anunțe finalul partidei, Stefan Bircevic a reușit un coș din afara arcului de cerc, care a apropiat formația clujeană la patru puncte de egalare. Ulterior, Jordan Taylor a mai adus trei puncte din acțiune pentru formația sa, iar ardelenii s-au apropiat la un singur punct, cu 11 secunde înainte de final.

Ultimele faze au fost incendiare, cu faulturi încasate de jucătorii ambelor formații. Cu trei secunde rămase din joc, Leo Meindl a beneficiat de două aruncări libere, pe care le-a ratat și, astfel, JL Bourg s-a impus cu scorul de 88-85. Următorul meci din EuroCup al formației clujene va avea loc, peste o săptămână, în BT Arena, împotriva formației Cedevita Olimpija.

Pentru U-BT Cluj-Napoca, au punctat următorii jucători: Leo Meindl (19), Jordan Taylor (13), Karel Guzman (12), Andrija Stipanovic (12), Stefan Bircevic (12), Patrick Richard (9), respectiv Emanuel Cățe (8). A mai evoluat și Nandor Kuti.

Elevii lui Mihai Silvășan vor reveni în țară, pentru duelul de pe terenul formației SCM U Craiova, în cea de-a treia etapă din sezonul regulat al Ligii Naționale de Baschet Masculin. Acesta va avea loc sâmbătă, 15 octombrie, de la ora 19:00.

VEZI ȘI:

Mihai Silvășan, înaintea debutului în EuroCup: “Ne motivează faptul că plecăm cu șansa a doua”

U-BT Cluj-Napoca, în fața unui sezon istoric pentru baschetul românesc – ce spune antrenorul Mihai Silvășan?

U-BT Cluj-Napoca și-a aflat primii adversari în EuroCup, a doua competiție valorică din Europa

banner