U-BT Cluj-Napoca obține a 17-a victorie în Liga Națională

0

Baschetbaliștii de la U-BT Cluj-Napoca au învins miercuri seară, 2 februarie, CS Rapid București și continuă șirul de victorii în Liga Națională de Baschet Masculin (LNBM). Scorul final al partidei a fost 70-89, în favoarea clujenilor, care sunt neînvinși în actuala ediție a LNBM.

U-BT Cluj-Napoca trebuia să dispute, aseară, meciul din TOP 16 Basketball Champions League, împotriva formației Prometey. Clujenii au făcut deplasarea în Ucraina, însă au fost anunțați că partida va fi amânată, deoarece lotul gazdelor a înregistrat mai multe infectări cu COVID-19. Drept urmare a acestei situații, prin acordul clubului CS Rapid București, meciul din LNBM a fost jucat în devans.

Meci dificil pentru campioana României în fața CS Rapid București

Deși tabela de marcaj indică, la finalul partidei, o diferență de 19 puncte în favoarea U-BT Cluj-Napoca, echipa antrenată de Mihai Silvășan nu a avut parte de un duel ușor. La pauza meciului, clujenii conduceau cu un singur punct. Cel de-al treilea sfert a fost decisiv pentru soarta confruntării, deoarece rapidiștii au fost conduși cu 13 puncte, diferență pe care nu au reușit să o recupereze în ultimul act al partidei.

“În primul rând, mă bucur că nu s-a accidentat nimeni. Am început mai greu. A părut că nu am forțat, atât din punct de vedere ofensiv, cât și din punct de vedere defensiv. Însă, după pauză, cred că ne-am trezit, cât de cât, am avut o apărare mai bună, am fost mai concentrați și nu cred că s-a pus problema învingătoarei”, a declarat Mihai Silvășan.

Pentru U-BT Cluj-Napoca, au punctat următorii jucători: Brandon Brown (14), Stefan Bircevic (12), Nandor Kuti (12), Luca Colceag (11), Ștefan Grasu (9), Karel Guzman (9), Elijah Stewart (9), Dustin Hogue (8), Patrick Richard (3), respectiv Alexandru Pașca (2). De asemenea, Nandor Kuti a fost desemnat MVP-ul partidei.

U-BT Cluj-Napoca se pregătește pentru meciul din Basketball Champions League împotriva formației Filou Oostende. Partida va avea loc în BT Arena din Cluj-Napoca, pe data de 7 februarie, ora 19:30.

VEZI ȘI:

Final de infarct în Liga Națională de Baschet Masculin: U-BT a învins în ultima secundă

Victorie istorică pentru U-BT Cluj-Napoca

U-BT Cluj-Napoca și-a aflat adversara în Final Four-ul Cupei României

banner