Rapid București – U-BT Cluj-Napoca, duel între echipele neînvinse din Liga Națională de Baschet Masculin

0

Baschetbaliștii de la U-BT Cluj-Napoca vor întâlni duminică, 27 noiembrie, în deplasare, formația Rapid București, în cea de-a șasea etapă din sezonul regulat al Ligii Naționale de Baschet Masculin (LNBM). Ambele echipe au câștigat primele cinci confruntări din campionat, ceea ce înseamnă că rezultatul partidei disputate în arena din capitală va determina care dintre cele două pretendente va reuși să se mențină pe prima poziție în clasamentul conferinței A din LNBM. 

Noul lot al giueleștenilor este format din jucători valoroși, printre care se află și americanul Darius Johnson-Odom, un fundaș care a evoluat în NBA și în alte ligi puternice din baschetul european. Acesta este unul dintre cei mai buni marcatori ai rapidiștilor, cu o medie de 14 puncte în primele meciuri disputate.

Totuși, statistica americanului nici măcar nu se apropie de cea a coechipierului său, Tyler Stone, care ocupă, la momentul actual, prima poziție în topul marcatorilor din Liga Națională, cu o medie de 23.2 puncte în cele cinci etape. În debutul actualei stagiuni, ilfovenii au efectuat și transferuri de jucători români, printre care se numără cele ale lui Alexandru Olah, respectiv Marcu Badiu.

U-BT, victorii la scor în LNBM – clujenii vin după un succes în EuroCup

În același timp, elevii lui Mihai Silvășan sunt, din nou, favoriți la cucerirea trofeului de campioni ai României. Niciuna dintre formațiile pe care ardelenii le-au întâlnit, până acum, în LNBM nu a pus mari probleme, însă programul încărcat al meciurilor din competiția europeană poate fi un obstacol pentru restul partidelor din acest sezon.

Din punct de vedere al moralului, situația arată pozitiv pentru aceștia, deoarece, în ultima confruntare, au obținut, încurajați de miile de fani prezenți în BT Arena, cea de-a doua victorie din EuroCup, împotriva italienilor de la Germani Brescia. Întreaga cronică a confruntării este disponibilă AICI.

Silvășan: “Cei de la Rapid s-au pregătit doar pentru meciul cu noi”

“Rapidiștii sunt principalii contracandidați la primul loc în conferință, și-au întărit lotul extrem de mult față de sezonul trecut. Au aspirații înalte, își doresc să câștige orice meci. Au investit mult în acest sezon și cu siguranță va fi o partidă puternică. Cei de la Rapid s-au pregătit până acum doar pentru meciul cu noi, întrucât nu au avut etape foarte dificile. Cu siguranță vor fi motivați să ne învingă. Mergem acolo pregătiți și trebuie să jucăm un baschet de calitate pentru a reuși să învingem”, a declarat antrenorul Mihai Silvășan.

Meciul dintre Rapid București și U-BT Cluj-Napoca va începe la ora 20:00, iar fanii interesați să vină în Sala Rapid își pot cumpăra bilete prin accesarea link-ului de AICI. De asemenea, acesta va putea fi urmărit, în direct, pe Digi Sport 2 și pe Prima Sport 2.

VEZI ȘI:

Sărbătoare în BT Arena – campioana României învinge Germani Brescia și obține al doilea succes din EuroCup

U-BT caută cea de-a doua victorie din EuroCup, în fața fanilor clujeni – ce a declarat Silvășan

Silvășan, despre plecarea lui Jordan Taylor: “Așa am considerat eu că este mai bine pentru viitorul echipei”

banner