U-BT Cluj-Napoca, victorie în primul duel al finalei cu CSO Voluntari

0

Baschetbaliștii de la U-BT Cluj-Napoca au învins joi, 26 mai, pe teren propriu, formația CSO Voluntari, scor 87-65, în primul meci din marea finală a Ligii Naționale de Baschet Masculin (LNBM). Astfel, echipa antrenată de Mihai Silvășan pornește cu dreptul în seria de “cel mai bun de cinci partide” și se îndreaptă spre cel de-al doilea titlu consecutiv de campioană a României.

Clujenii se impun în fața ilfovenilor, la capătul unui meci în care au avut nevoie de o revenire spectaculoasă pentru a putea obține prima victorie a seriei. În primul sfert al partidei, mai multe aruncări ale gazdelor, din spatele semicercului, au refuzat să intre în coș, iar, la finalul său, oaspeții aveau un avantaj de un punct.

Cel de-al doilea act al partidei a fost și mai productiv pentru ilfoveni, întrucât, la jumătatea acestuia, diferența era de zece puncte în favoarea lor. Ardelenii au reușit să recupereze o parte din deficit și, astfel, tabela de marcaj indica, la pauza mare, un avans de doar patru puncte pentru oaspeți.

Revenire incredibilă a Campioanei României

Fanii din BT Arena așteptau ca, odată întorși de la vestiare, favoriții acestora să întoarcă jocul în favoarea lor. Totuși, CSO Voluntari a început mai bine a doua jumătate a meciului și s-a desprins la opt puncte. Motivația campionilor naționali de a câștiga partida a crescut și, încurajați de fani, aceștia au reușit, în mod incredibil, să recupereze diferența și să încheie sfertul trei cu un avans de 11 puncte pe tabela de marcaj.

În ultimul act al meciului, deznodământul așteptat a prins contur. Gazdele au continuat atacul la panoul ilfovenilor, care nu au putut opri avalanșa de reușite ale acestora. Partida s-a încheiat cu 22 de puncte în favoarea clujenilor, care se pregătesc pentru cel de-al doilea duel al finalei.

Mihai Silvășan: “Nu puteam să nu reacționăm”

“Ei sunt jucători cu mândrie. După ce am avut un sezon foarte bun, nu puteam să nu reacționăm. […] Este un singur meci, ne doream această victorie, însă stăm calmi. Vom analiza meciul, să vedem ce putem face mai bine sâmbătă. Luăm fiecare zi, fiecare antrenament, pas cu pas, în așa fel pentru a fi pregătiți mental și fizic să câștigăm”, a declarat Mihai Silvășan.

Pentru U-BT Cluj-Napoca, au punctat următorii jucători: Brandon Brown (18), Elijah Stewart (16), Andrija Stipanovic (15), Dustin Hogue (8), Giordan Watson (8), Stefan Bircevic (7), Patrick Richard (7), Nandor Kuti (6), respectiv Ștefan Grasu (2). A mai evoluat și Luca Colceag. De asemenea, Stewart a fost desemnat MVP-ul partidei.

Bronzul actualului sezon al Ligii Naționale a fost cucerit de CSM Oradea, care s-a impus în finala mică, împotriva FC Argeș Pitești. Cel de-al doilea meci din marea finală a LNBM va avea loc tot în Sala Polivalentă din Cluj-Napoca, sâmbătă, 28 mai, de la ora 18:30.

VEZI ȘI:

Silvășan, înainte de finala LNBM: “Este cel mai important moment al anului”

U-BT învinge Argeș Pitești și se califică în finala Ligii Naționale de Baschet

VIDEO U-BT mai are nevoie de o victorie pentru calificarea în finala LNBM

banner