VIDEO U-BT mai are nevoie de o victorie pentru calificarea în finala LNBM

0

Baschetbaliștii de la U-BT Cluj-Napoca au învins luni, 16 mai, pe teren propriu, formația FC Argeș Pitești, scor 113-68, în cel de-al doilea duel al semifinalei din Liga Națională de Baschet Masculin (LNBM). Astfel, clujenii câștigă ambele meciuri disputate în BT Arena și mai au nevoie de un singur succes, în următoarele eventuale trei partide, pentru a se califica în marea finală a LNBM.

Elevii lui Mihai Silvășan au avut parte de un antrenament cu public în meciul doi din seria de “cel mai bun din cinci partide”, împotriva argeșenilor. Diferența de 45 de puncte, înregistrată la finalul disputei, reflectă modul în care a evoluat jocul. Ardelenii nu au ezitat să ofere publicului din BT Arena mai multe faze spectaculoase.

La finalul primului sfert, gazdele deja aveau un avans de 15 puncte, pe care l-au extins, în cel de-al doilea act al partidei, la 25. În sfertul al treilea, diferența a fost majorată la 36 de puncte, iar clujenii au încheiat meciul cu peste 110 puncte marcate pe tabelă.

Pentru U-BT Cluj-Napoca, au punctat toți jucătorii care au evoluat, după cum urmează: Andrija Stipanovic (16), Nandor Kuti (15), Brandon Brown (11), Elijah Stewart (11), Ștefan Grasu (11), Giordan Watson (11), Dustin Hogue (10), Stefan Bircevic (9), Luca Colceag (6), David Lăpuște (5), Patrick Richard (5), respectiv Alexandru Pașca (3). De asemenea, Kuti a fost desemnat MVP-ul partidei.

Silvășan: “Este greu să lupte cu o echipă ca a noastră”

FC Argeș Pitești a făcut deplasarea la Cluj-Napoca doar cu jumătate din lotul actual. Din cauza acestui aspect, clujenii, care au avut echipa completă, cu excepția lui Karel Guzman, în cel de-al doilea duel, au înregistrat două succese la diferență considerabilă, fără a depune un efort prea mare.

“A fost un meci la discreția noastră, în condițiile în care Piteștiul are doar jumătate din echipă validă. Practic, ei joacă fără om mare. Este extrem de greu să lupte cu o echipă ca a noastră. […] Mă bucur că nu există accidentați. Doar pe Karel l-am odihnit astăzi, a acuzat dureri la mână, însă nu pare să fie nimic grav. Am un staff care mă ajută în permanență”, a declarat antrenorul clujenilor, Mihai Silvășan.

Mihai Silvășan, antrenorul anului. Elijah Stewart, MVP-ul sezonului

La finalul meciului disputat în Sala Polivalentă din Cluj, Federația Română de Baschet a acordat trei premii individuale. Mihai Silvășan a primit titlul de “antrenorul anului”, Elijah Stewart este MVP-ul sezonului, iar Stefan Bircevic a fost desemnat “rezerva sezonului”.

Cel de-al treilea duel dintre U-BT Cluj-Napoca și FC Argeș Pitești va avea loc joi, 19 mai, de la ora 18:00, pe terenul formației piteștene. În cazul în care clujenii obțin victoria, aceștia sunt calificați în marea finală. Dacă piteștenii vor învinge în primul meci, încă un duel va fi disputat în arena acestora și, în scenariul în care gazdele înregistrează două succese, partida decisivă va avea loc în BT Arena din Cluj-Napoca.

VEZI ȘI:

U-BT Cluj-Napoca câștigă clar primul duel din semifinalele Ligii Naționale

VIDEO U-BT învinge CSU Sibiu și se califică în semifinalele Ligii Naționale

U-BT Cluj-Napoca, victorie în primul duel al seriei din playoff cu CSU Sibiu