U-BT Cluj-Napoca, victorie în primul duel al seriei din playoff cu CSU Sibiu

0

Prima partidă a seriei din sferturile de finală ale Ligii Naționale de Baschet Masculin (LNBM), disputată marți, 3 mai, între U-BT Cluj-Napoca și CSU Sibiu, a fost câștigată de clujeni, pe teren propriu, cu scorul de 89-79. Astfel, în cazul în care baschetbaliștii antrenați de Mihai Silvășan se impun în cea de-a doua partidă, disputată în deplasare, la Sibiu, aceștia vor fi calificați în semifinale. 

Formația clujeană obține prima victorie din playoff-ul Ligii Naționale, la capătul unui meci echilibrat, în care diferența a fost făcută în ultimul sfert al acestuia. Clujenii s-au distanțat la nouă puncte în primul sfert, însă această diferență a fost redusă la o singură posesie. În cel de-al doilea act al partidei, sibienii au reușit să preia conducerea și ar fi intrat în avantaj la pauza mare, dacă Luca Colceag nu înscria, în ultima secundă, o aruncare de trei puncte.

În al treilea sfert al partidei, jocul a fost unul productiv de ambele părți, iar, la finalul acestuia, tabela de marcaj indica doar două puncte avans în favoarea clujenilor. Ultimul act al partidei a fost decisiv pentru soarta primului duel al “Derby-ului Ardealului”, astfel încât U-BT Cluj-Napoca pleacă cu prima șansă în deplasarea pe terenul CSU Sibiu.

Pentru clujeni, au punctat următorii jucători: Stefan Bircevic (16), Andrija Stipanovic (16), Elijah Stewart (14), Brandon Brown (11), Dustin Hogue (9), Patrick Richard (9), Giordan Watson (6), Luca Colceag (3), Ștefan Grasu (3), respectiv Karel Guzman (2). A evoluat și Nandor Kuti.

Silvășan: “Este penibil ca echipa de pe locul I să joace la ora 17:00”

Meciul disputat în fața fanilor care au venit în Sala Polivalentă din Cluj-Napoca a început la ora 17:00. În comparație cu cele două meciuri din sferturile de finală ale Basketball Champions League, când BT Arena a stabilit recordul numărului de fani care au fost prezenți la un eveniment sportiv într-o sală din România, elevii lui Mihai Silvășan nu au fost încurajați de un public numeros în partida cu CSU Sibiu.

Din această cauză, fanii sibieni, care au făcut deplasarea pentru primul duel al seriei din playoff, au fost mult mai sonori decât publicul clujean, în mai multe momente ale jocului. Antrenorul U-BT, Mihai Silvășan, a declarat că nu este mulțumit de decizia federației de a fixa ora meciului atât de devreme, în zi lucrătoare, doar pentru a putea fi televizată.

“A fost un meci greu, nici nu mă așteptam să fie altfel. Sunt mulțumit, era important să câștigăm. […] Este penibil ca echipa de pe locul I să joace un meci la ora 17:00. Nu mă interesează ce meciuri au fost puse mai târziu, în săli în care nu vin tare mulți fani. Îmi pare rău că suporterii nu au ajuns la meci. Pe viitor, mai bine nu am fi transmiși la televizor. Ne dorim să îi ținem pe suporteri aproape de noi, în sală”, a precizat Mihai Silvășan.

Următorul meci al seriei sferturilor de finală dintre U-BT Cluj-Napoca și CSU Sibiu va avea loc vineri, 6 mai, de la ora 19:00 și va putea fi urmărit, în direct, pe canalul de YouTube FRB TV.

VEZI ȘI:

Mihai Silvășan, la debutul în playoff: “Trebuie să jucăm baschet de calitate”

U-BT, pe primul loc la finalul sezonului regulat – vezi programul din playoff

VIDEO U-BT încheie aventura din Liga Campionilor, în fața celor 10 000 de fani

banner