U-BT joacă al treilea meci din grupele EuroCup – Silvășan: „Sezonul este abia la început”

0

U-BT Cluj-Napoca a plecat luni spre Franța, acolo unde va juca al treilea meci din BKT EuroCup. Echipa va juca împotriva celor de la JL Bourg, într-un meci programat marți, 17 octombrie 2023, cu începere de la ora 20:30. Campioana României va evolua pe terenul unde a început aventura europeană în stagiunea precedentă.

În urmă cu mai bine de un an, U-BT juca în deplasare cu JL Bourg, în meciul care consemna debutul echipei clujene în EuroCup. Francezii câștigau atunci la limită, scor 88-85, reușind ulterior să se impună și la Cluj, scor 88-79.

Situația s-a schimbat de atunci, iar duelul pare a fi unul mai echilibrat. Alături de câștigătoarea trofeului din sezonul trecut, Gran Canaria, U-BT și JL Bourg sunt singurele echipe neînvinse din Grupa B două etape.

“Studenții” au învins Turk Telekom Ankara și Slask Wroclaw, în timp ce francezii au trecut și ei de echipa din Polonia, dar și de Dolomiti Energia Trento. Din lotul francezilor a impresionat Hugo Benitez, care are medii de 14.5 puncte, 7.0 pase decisive și 2.0 recuperări.

„Nu are o importanță foarte mare faptul că ei au jucat duminică seara, cu Monaco. Sezonul este abia la început și nu se resimte încă oboseala atât de puternic. JL Bourg este o echipă valoroasă, însă principalul nostru obiectiv este să câștigăm fiecare meci. În Franța au făcut deplasarea toți jucătorii, dar rămâne valabilă accidentarea lui Mareks Mejeris. A suferit o entorsă destul de urâtă și vom vedea până marți în ce măsură putem să-l folosim”, a transmis Mihai Silvășan, antrenorul U-BT Cluj-Napoca.

VEZI ȘI:

U-BT joacă astăzi cu Śląsk Wrocław, cea mai titrată echipă a Poloniei

Debut în forță pentru U-BT în noul sezon al BKT EuroCup

U-BT joacă în primul meci din EuroCup contra turcilor care au ajuns în finala campionatului

 

 

banner