U-BT joacă împotriva celei mai titrate echipe din Muntenegru

0
Foto: U-BT Cluj-Napoca

U-BT Cluj-Napoca va juca miercuri, 25 octombrie, împotriva celor de la KK Budućnost Podgorica, în BKT EuroCup. Meciul se va disputa la Sala Polivalentă, începând cu ora 19:00 și va fi transmis în direct de PrimaSport. Alb-albaștrii au același bilanț ca studenții în BKT EuroCup, cu două succese și o înfrângere. Palmaresul adversarilor conține 14 titluri și 15 Cupe ale Muntenegrului și se numără printre cele mai importante grupări ale țării.

KK Budućnost Podgorica

Budućnost a fost fondată în anul 1949 și a cucerit prima dată campionatul în anul 1958. Mai târziu, formația din Podgorica a câștigat trei Cupe ale Iugoslaviei și a debutat pe plan european în sezonul 1985-1986.

După destrămarea Iugoslaviei, Budućnost a continuat să joace în Liga Yuba, care unea participante din Serbia și Muntenegru. Acolo, au ieșit de trei ori campioană. De-a lungul timpului, la Budućnost au evoluat nume importante, printre care se numără: Žarko Paspalj, Duško Ivanović, Žarko Čabarkapa sau Igor Rakočević. Totodată, Nemanja Gordić a jucat 8 ani la Budućnost, conform U-BT Cluj-Napoca.

Echipa este antrenată de Petar Mijović, iar Gavrilo Pajović este manager general. În lot se regăsesc, pe lângă baschetbaliștii muntenegreni, șapte americani, un francez și un sârb. Poziția de căpitan o ocupă fundașul Petar Popović, în vârstă de 27 de ani. Sârbul Marko Jagodić-Kuridža a venit în echipă de la Steaua Roșie Belgrad, în timp ce americanul Brandon Paul a îmbrăcat ultima dată maioul celor de la Ratiopharm Ulm. Yoan Makoundou a sosit la Podgorica de la AS Monaco. Acesta a fost desemnat în 2021 cel mai bun tânăr jucător din Champions League și câștigător al Cupei Franței în 2023.

Biletele pot fi achiziționate printr-un click AICI.

VEZI ȘI:

Daune pentru Universitatea Cluj, după meciul cu Farul Constanța – Jucătorul are ruptură musculară și va lipsi o lună!

U-BT joacă al treilea meci din grupele EuroCup – Silvășan: „Sezonul este abia la început”

Oficial CFR Cluj, după incidentul violent cu “U” Cluj: “Vor fi deschise dosare penale”

banner