U-BT pleacă spre Grecia – Cu ce echipe vor juca baschetbaliștii?

0
Foto: U-BT Cluj Napoca

U-BT Cluj-Napoca a plecat ieri, de la cantonamentul din Belgrad, spre Atena, unde se va desfășura Memorialul „Nikos Fassouras”. Acesta are loc între 8 și 9 septembrie. Turneul este organizat de către fosta adversară a echipei din Basketball Champions League, Peristeri BC, în memoria baschetbalistului Nikos Fassouras. Aflat la cea de-a patra ediție, pe lângă Peristeri BC, participantele vor fi Panathinaikos Atena și AEK Atena. 

De departe, Panathinaikos este cea mai importantă echipă pe care o vor întâlni jucătorii. Trupa verzilor este de 39 de ori campioană a Greciei, la care se adaugă 20 de Cupe și o SuperCupă. De asemenea, Panathinaikos a cucerit de 6 ori trofeul Euroligii și este o prezență permanentă pe cea mai importantă scenă a baschetului european. U-BT a mai jucat cu aceștia în toamna lui 2018, la BTarena în League of the 4th, unde Panathinaikos a învins la mare luptă cu scorul de 79-72.

Panathinaikos se află în reconstrucție, aducându-l ca antrenor pe turcul Ergin Ataman. Printre achizițiile importante se numără Juancho Hernangomez, Kostas Antetokounmpo, Dinos Mitoglou sau Kostas Sloukas. Inițial, la memorial a fost invitată în locul celor de la Panathinaikos echipa Lavrio B.C.

Totodată, U-Banca Transilvania își va măsura forțele cu AEK Atena, grupare angrenată în Basketball Champions League. În palmaresul celor de la AEK se regăsesc 8 titluri în Grecia, alături de 5 Cupe, precum și un trofeu Basketball Champions League.

Programul Memorialului „Nikos Fassouras”

Vineri, 8 septembrie
20:15 vs AEK Atena

Sâmbătă, 9 septembrie
20:15 vs Panathinaikos Atena

Baschetbaliștii lui Mihai Silvășan vor reveni în țară în cursul zilei de duminică, 10 septembrie.

VEZI ȘI:

Olimpia Cluj s-a calificat în finala turneului preliminar al Grupei 1 din Liga Campionilor

U-BT pleacă acasă cu trei victorii în cantonamentul din Serbia

Vezi programul etapei a noua din Superligă – Când vor juca “U” Cluj și CFR

banner