U-BT se impune categoric în Giulești și obține, pentru a treia oară consecutiv, calificarea în marea finală a Ligii Naționale

0

Baschetbaliștii de la U-BT Cluj-Napoca au învins vineri, 5 mai, în deplasare, formația Rapid București, scor 76-95, în cel de-al patrulea meci al seriei de “cel mai bun din cinci partide” a semifinalelor din Liga Națională de Baschet Masculin (LNBM). Astfel, cu scorul general de 3-1, campioana României a reușit, pentru a treia oară consecutiv, să acceadă în marea finală a campionatului, acolo unde este deja așteptată de CSM CSU Oradea, echipa care a reușit, în semifinale, să treacă fără probleme de CSU Sibiu, scor general 3-0.

Spre deosebire de meciul trei al seriei, în care au fost învinși, în mod surprinzător, cu scorul de 106-86, clujenii au început mai bine cea de-a doua partidă din Sala Rapid, iar, la finalul primul sfert, aveau deja un avans de nouă puncte pe tabela de marcaj. După alte zece minute de joc, diferența s-a extins la 17 lungimi, ceea ce anunța deja calificarea “studenților” în actul decisiv al Ligii Naționale.

Oaspeții au avut emoții în sfertul trei, când rapidiștii au fost la distanță de un slam dunk ratat de Tyler Stone pentru a reduce handicapul la unul format dintr-o singură cifră, însă lucrurile s-au restabilit rapid. În cele din urmă, ardelenii au intrat în actul decisiv al confruntării cu un avans de 12 puncte. În ultimul sfert al jocului, alb-negrii au intensificat ritmul și nu le-au permis adversarilor să se apropie la mai mult de zece lungimi de egalare, pentru ca, ulterior, să se impună la mare diferență și să obțină calificarea.

Jalen Jones a revenit pe parchet și a înscris 20 de puncte pe tabelă

Spre deosebire de celelalte trei meciuri ale semifinalei cu Rapid București, în care a preferat să nu îl utilizeze, dintre jucătorii care nu au naționalitate română, pe Jalen Jones, antrenorul clujenilor, Mihai Silvășan, a ales să îl introducă pe american în meciul patru. Acesta i-a luat locul lui Nemanja Gordic și a fost cel mai bun marcator al echipei sale.

Pentru U-BT Cluj-Napoca, au punctat următorii jucători: Jalen Jones (20), Kasey Shepherd (16), Emanuel Cățe (15), Andrija Stipanovic (12), Stefan Bircevic (11), Leo Meindl (10), Patrick Richard (7), respectiv Nandor Kuti (4). Au mai evoluat Karel Guzman, Eduard Roschnafsky și David Lăpuște. Din tabăra giuleșteană, s-a remarcat, pentru prima oară în această serie, americanul Tyler Stone, care a încheiat confruntarea cu un total de 25 de puncte marcate.

Astfel elevii lui Mihai Silvășan vor lupta pentru a cuceri cel de-al treilea titlu consecutiv de campioni naționali. În seria disputată în sistemul de “cel mai bun din șapte partide”, gruparea bihoreană vor beneficia de marele avantaj al terenului propriu, deoarece a încheiat sezonul regulat pe prima poziție a clasamentului. Programul complet al duelurilor din finală urmează să fie anunțat de reprezentanții Federației Române de Baschet (FRB).

Nu pierde nimic: Urmărește Via Cluj TV și pe Google News!

VEZI ȘI:

Mihai Silvășan, după eșecul dezastruos din Giulești: “Este incredibil că am primit 106 puncte”

U-BT, învinsă la mare diferență în Sala Rapid – campioana nu a reușit să își asigure calificarea în finala Ligii Naționale

U-BT se află din nou la un pas de finala Ligii Naționale – Silvășan: “îmi era frică să nu ne pierdem foamea de victorie”

banner